S-au înjurat pe facebook. Dosar închis!

Judecătoria Târgu Jiu a admis ieri cererea parchetului, privind renunțarea la urmărirea penală într-un dosar de amenințare.

În decembrie 2021, un gorjean a reclamat că a fost amenințat într-o discuție pe facebook și că i s-a creat o stare de temere. Oamenii legii au identificat persoana cu care gorjeanul a discutat.

“S-a reținut că în cursul lunii noiembrie 2021, între părți a avut loc un schimb de mesaje prin intermediul aplicației Messenger, ocazie cu care suspectul a amenințat persoana vătămată cu acte de violență, precum și cu fapte defăimătoare ca urmare a comportamentului manifestat de aceasta față de soția sa. Fiind audiat în calitate de suspect, ## a precizat că a avut o discuție cu persana vătămată, prin intermediul aplicației Messenger, ocazie cu care și-au adresat reciproc cuvinte jignitoare și amenințări cu acte de violență, însă nu i-a amenințat cu moartea pe ##. Din analiza probelor administrate în cauză și a împrejurărilor care au precedat și succedat fapta a rezultat că nu există interes public în urmărirea acestora”, se arată în documentul de la instanță.

“Când autorul faptei este cunoscut, la aprecierea interesului public sunt avute în vedere şi persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, atitudinea suspectului sau a inculpatului după săvârșirea infracțiunii şi eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii. Judecătorul de cameră preliminară reține că cererea Parchetului a fost depusă în termenul de 10 zile impus de art. 318 C.proc.pen. Privitor la criteriile de apreciere a interesului public, în raport de conținutul concret al faptei, împrejurările comiterii acesteia, atitudinea suspectului, precum şi disproporția vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal şi gravitatea urmărilor produse, se constată că nu există un interes public în urmărirea infracțiunii şi a persoanei , astfel că în mod corect s-a dispus soluţia de renunţare la urmărirea penală”, mai menționează sursa citată.

Vizualizări: 1,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: