Procesul fiului judecătoarei Dafinescu, mutat la Tribunalul Dolj

Procesul lui Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei Elena Dafinescu, se va muta de la Tribunalul Gorj la Tribunalul Dolj, a admis miercuri Curtea de Apel Craiova.  Această decizie vine în urma faptului că magistrații de la Tribunalul Gorj s-au abținut în mod consecutiv de la judecarea acestui caz. Toți sunt colegi de breaslă cu mama inculpatului, Elena Dafinescu.

”Admite sesizarea formulată de Tribunalul Gorj. În baza art. 68 alin. 9 ind. 1 teza finală Cod procedură penală, desemnează o altă instanţă egală în grad, respectiv Tribunalul Dolj pentru judecarea dosarului nr. 9683/318/2023 al Tribunalului Gorj. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 13.09.2023”, este decizia instanței din Craiova.

În vară, Judecătoria Târgu-Jiu a dat undă verde eliberării fiului judecătoarei, Mihai Dafinescu, după executarea a doi ani în regim de arest la domiciliu și un an după gratii, deși pedeapsa inițială era de 4 ani și jumătate. 

Dafinescu a fost condamnat pentru că a provocat un accident mortal în Novaci, după care a părăsit locul accidentului. Tragedia s-a desfășurat sub privirile fiului victimei, care a rămas cu o traumă pe viață din cauza acestor evenimente. Cu toate acestea, judecătorii au motivat decizia cu faptul că Dafinescu este tânăr și își irosește cea mai frumoasă parte a vieții.  

Acum, acesta cere eliberarea condiționată.

Galerie foto


Vizualizări: 1,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: