S-au copt castraveţii amari. O familie îi cultivă lângă Târgu Jiu!
În solariile din localitatea Dăneşti, din Gorj, s-au copt castraveţii amari, buni de consumat pentru cine suferă de diabet şi nu numai. Doi soţi au început această afacere după ce, iniţial, au cultivat castraveţi amari doar pentru consumul propriu.
Un kilogram de castraveţi amari costă 20 de lei. Cei doi soţi şi-au extins afacerea şi prepară şi nectar, pastă, pudră de castraveţi amari. O sticlă de nectar sau pudra costă 15 lei în timp ce pastra de castravete amar este 10 lei.
“Temperaturile ridicate din ultimele zile au ajutat fructele de catravete amar sa ajunga la maturitate si am inceput sa recoltam castravetii amari din solariile noastre. A doua veste buna este ca pastram pretul de anul trecut: 20 lei / kg”, anunţă producătorii.
Beneficii pentru sănătate
Castravetele amar contribuie la reglarea glicemiei, ceea ce îl face util în tratamentul diabetului, ajută la scăderea colesterolului și are proprietăți anticanceroase, potrivit unor cercetări recente.
Castravetele amar, cunoscut și sub numele de tărtăcuță sau Momordica charantia, este o plantă agățătoare tropicală înrudită îndeaproape cu dovlecii, dovleceii și castraveții obișnuiți. Este cultivat în întreaga lume pentru fructele sale comestibile, care sunt considerate de referință în multe tipuri de bucătărie asiatică.
De asemenea, castravetele amar pare să le fie de folos persoanelor care sunt la dietă, deoarece are foarte puține calorii. În plus, se pare că extractul de castravete amar sub formă de supliment are proprietăți de ardere a grăsimilor.