S-a stabilit primul adversar din meciurile amicale al naționalei României

Primul meci amical pe care România îl joacă în pregătirea pentru EURO 2024 este cel cu Irlanda de Nord. România și Irlanda de Nord s-au duelat ultima oară în 2020.

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial că a ajuns la un acord pentru primul meci de pregătire pe care naționala îl va juca în vederea EURO 2024.

Potrivit FRF.ro, „tricolorii” vor întâlni prima reprezentativă a Irlandei de Nord, într-o partidă amicală ce este programată să aibă loc vineri, pe 22 martie. „Ora de start a partidei va fi stabilită ulterior împreună cu televiziunea ce va transmite în direct întâlnirea”, notează sursa citată.

De asemenea, oficialii FRF fac eforturi în acest moment pentru a găsi și o a doua adversară, pentru un alt meci amical, care ar urma să aibă loc patru zile mai târziu, pe 26 martie.

Se caută o soluție pentru a se disputa un meci într-o țară în care diaspora românească este bine reprezentată. Se dorește acest lucru din dorința de a aduce Echipa Națională aproape de suporterii din străinătate ca o recunoștință pentru susținerea oferită de aceștia în meciurile din preliminariile pentru EURO 2024”, se mai arată pe FRF.ro.

România și Irlanda de Nord s-au mai duelat în istorie de 8 ori, iar rezultatele înregistrate sunt echilibrate. Reprezentativa noastră a câștigat două întâlniri, în timp ce nord-irlandezii s-au impus de trei ori. Celelalte trei partide s-au încheiat la egalitate.

Ultima oară, cele două formații s-au aflat față în față în toamna lui 2020, în septembrie și noiembrie mai precis, în Liga Națiunilor. Atunci, ambele partide s-au încheiat la egalitate, 1-1 la București, și 1-1 la Belfast.

România a fost extrasă în Grupa E a EURO 2024, alături de Belgia, cap de serie, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B de pe ruta Ligii Națiunilor. În acest play-off, în semifinale se vor duela Bosnia Herzegovina cu Ucraina, Israel cu Islanda.

Vizualizări: 689

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: