Ruşeţ îl contrazice pe Bălăceanu: Nu este restructurare în CE Oltenia!

Prim-vicepreşedintele Federaţiei „Univers“, Ion Ruşeţ, a declarat că în CE Oltenia nu are loc un proces de restructurare, deşi 800 de salariaţi de la TESA au fost mutaţi pe alte posturi, pe salarii mult mai mici, iar alţi 600 de mineri vor fi transferaţi la Direcţia de pază. Ruşeţ îl contrazice pe liderul Departamentului Rovinari din cadrul Sindicatului Mine Energie Rovinari, Gabriel Bălăceanu, acesta spunând că reorganizarea CEO e de fapt o restructurare. Ruşeţ spune că nu este restructurare pentru că sindicatele nu au fost întrebate. În realitate, Ruşeţ şi liderii săi au girat reorganizarea TESA printr-un acord semnat în martie.

Liderul Gabriel Bălăceanu confirmă faptul că acţiunile conducerii CE Oltenia reprezintă de fapt o formă de restructurare a companiei. „Societatea în care lucrăm trece printr-o perioadă grea, se vede clar, faptul că sunt luate anumite măsuri restructurare, cine spune că nu e restructurare minte. Ceea ce se întâmplă cu TESA, cu paza, ceea ce e posibil să se întâmple în perioada următoare va fi tot restructurare. Această societate va fi într-o continuă restructurare. Acum trebuie văzut cum se face această restructurare. Trebuie asigurate locurile de muncă şi stabilite criterii clare de la care să nu se facă rabat“, a declarat Bălăceanu.

Liderul sindical Ion Ruşeţ confirmă parţial temerile salariaţilor cauzate de lipsa dialogului, a transparenţei şi a siguranţei locului de muncă. Din acest motiv, angajaţii din CE Oltenia refuză să semneze actele adiţionale pentru a trece la pază. Ion Răuţ, directorul Direcţiei de pază, spunea că a recrutat deja 360 din cei 600 de oameni. „Sunt oameni care n-au semnat actul adiţional la contractul individual de muncă şi sunt puşi la dispoziţia companiei. Nu e plăcut să te joci cu destinele oamenilor. Opinia mea personală e că nici responsabilii din Resurse Umane, nici directorii de subunităţi nu s-au aplecat asupra acestei situaţii. Directorii de subunităţi nu au dialogat nici cu sindicatele, nici cu salariaţii”, a declarat Ruşeţ la un post local de radio. În fapt, aceasta este problema, că sindicaliştii nu au prea fost băgaţi în seamă de directorii de la cariere şi complexuri.

Restructurare girată printr-un acord

Ion Ruşeţ mai spune că ceea ce se întâmplă la CEO nu este restructurare, deşi toate soluţiile conducerii sunt de reducere. Ruşeţ spune că sindicatele nu au fost consultate de companie pentru un program de restructurare. „Nu cred că este un proces de restructurare pentru că nu este un program care să fie dat pe baza unor consultări cu sindicatele. Dar o consultare în care să existe un acord cu sindicatele nu există până în momentul de faţă“, motivează Ruşeţ.

Argumentul său nu este pe deplin corect pentru că sindicatele pe care le reprezintă au girat, printr-un acord, reorganizarea TESA. În data de 4 martie, CE Oltenia a remis un comunicat, după o întâlnire cu liderii coordonaţi de Ion Ruşeţ. Printre altele, compania a anunţat că „Procesul de redistribuire a personalului în urma modificării organigramei CE Oltenia va fi realizat în colaborare cu reprezentanţii sindicatelor“. Practic, prin acordul semnat cu Directoratul, liderii de sindicat ar fi trebuit să asiste salariaţii chemaţi să semneze actele adiţionale. Evident, conducerea nu s-a ţinut de promisiune, iar aceasta este de fapt problema lui Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: