Rușeț amenință cu dezvăluiri. Cine vrea răul Medservmin
Societatea prestatoare de servicii medicale Medservmin este într-o situație dificilă, iar directorul interimar Ion Rușeț arată cu degetul spre o persoană pe care nu o identifică, dar care ar fi apropiată de conducerea CE Oltenia. Compania energetică este acționar majoritar la Medservmin și tocmai de aceea Rușeț vorbește despre concurență neloială. Acesta a spus într-o emisiune la TV Sud că va ieși public „destul de radical” dacă bănuielile pe care le are se vor dovedi adevărate.
Medservmin este pe muchie de cuțit din punct de vedere financiar, mai ales că salariații și-au câștigat în instanță o serie de drepturi din anii trecuți. Societatea trăiește din prestațiile pentru salariații CE Oltenia, iar compania nu acceptă majorarea tarifelor negociate în februarie anul trecut.
Pe lângă motivele obiective, ar fi și unele mai puțin ortodoxe, Rușeț vorbind în emisiunea de la TV Sud despre o persoană din apropierea conducerii CEO care ar vrea ca o parte din activitatea Medservmin să fie preluată de cabinetele private. „Cineva își dorește ca o anumită parte să meargă într-o anumită direcție. Este o persoană apropiată nucleului de decizie din Complexul Energetic Oltenia”, a spus Rușeț, care a lansat și un avertisment. „Este vorba de concurența neloială a unor cabinete individuale de medicina muncii, cabinete care au un alt sistem de relații, sistem familial de relații. Vom evita coliziunea cu aceste cabinete, dar ne vom exprima într-un mod public destul de radical dacă această concurență neloială se datorează atitudinii unor conducători din partea beneficiarului (n.r.: CE Oltenia). Suntem într-o analiză, concurența neloială nu vine numai din acest aspect, că se fac 10-20 de avize pe sub mână. Dar, dacă se folosesc de resursa umană pe care o avem noi, de asistenți, de aparatură, pentru a face această concurență, atunci nu este în regulă”, a mai spus Rușeț.
Presiuni și dinspre salariați
Medservmin se confruntă în această perioadă și cu faptul că salariații au câștigat în primă instanță drepturi salariale din 2015 și 2016. Ion Rușeț spune că nu poate comenta soluția instanței, dar a avut prime discuții cu salariații ca, dacă își vor câștiga aceste drepturi, să accepte plata lor eșalonată.
În această perioadă la Medservmin are loc negocierea contractului colectiv de muncă. „Suntem în proces de negociere, nu am reușit să finalizăm în primele 45 de zile așa cum ne-am propus. Sper să finalizăm discuțiile în această lună pentru ca în august, când societatea noastră împlinește 15 ani, să avem contract colectiv de muncă în vigoare”, a spus Rușeț. Acesta este sceptic că salariile ar putea crește, câtă vreme CEO nu acceptă o creștere a tarifelor negociate în februarie 2016, dar spune că veniturile suplimentare ar putea să vină din munca în plus. „Se trece la un program de șapte zile din șapte, vom discuta despre plata unor posturi suplimentare, sunt mai multe aspecte pe care le vom discuta cu sindicatele”, a menționat directorul Medservmin.
Rușeț este director interimar cu un mandat de patru luni, care expiră pe 24 august.