România nu mai are nicio universitate în primele o mie ale lumii

Nicio universitate din România nu mai face parte din Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU), realizat, încă din 2003, de Shanghai Ranking Consultancy. Harvard este, pentru al 21-lea an consecutiv, pe locul 1 în lume. Anul trecut, singura universitate română din clasament a fost Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, potrivit digi24.ro.

Clasamentul Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2023, publicat de Shanghai Ranking Consultancy, a analizat peste 2.500 de instituţii, dintre care 16 sunt din România. Cele mai bune 1.000 de universităţi din lume sunt publicate în clasament, în acest an niciuna dintre universităţi nefiind din România.

Universitatea Harvard se află în fruntea clasamentului pentru al 21-lea an, urmată de Stanford şi MIT. Alte universităţi din Top 10 sunt Cambridge (locul 4), Berkeley (locul 5), Princeton (locul 6), Oxford (locul 7), Columbia (locul 8), Caltech (locul 9) şi Chicago (locul 10). Potrivit realizatorilor clasamentului, în Europa continentală, Universitatea Paris-Saclay (locul 15) urcă o poziţie şi rămâne cea mai bună, urmată de ETH Zurich (locul 20).

Vizualizări: 2,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: