România: cea mai mică cantitate de deșeuri menajere

Potrivit ultimelor statistici publicate de Eurostat, cantitatea de deșeuri menajere generate per persoană în Uniunea Europeană a scăzut în medie cu 19 kg în anul 2022, ajungând la 513 kg, comparativ cu 532 kg înregistrate în 2021.

România se evidențiază ca având cea mai mică valoare înregistrată, cu doar 301 kg de deșeuri menajere per persoană în 2022. Aceasta marchează o reducere semnificativă față de anul precedent.

În schimb, variațiile cantității de deșeuri menajere înregistrate în 2022 au fost considerabile între celelalte state membre ale UE. Cetățenii din Austria (827 kg per persoană), Danemarca (787 kg) și Luxemburg (720 kg) au înregistrat cele mai mari cantități de deșeuri municipale. Pe de altă parte, România (301 kg), Polonia (364 kg) și Estonia (373 kg) au raportat cea mai scăzută cantitate.

Statistica europeană subliniază, de asemenea, că variațiile în ceea ce privește cantitatea de deșeuri nu se datorează doar deșeurilor menajere, ci și deșeurilor provenite din comerț, schimburi comerciale și administrație, care sunt gestionate împreună cu deșeurile menajere.

Vizualizări: 515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: