Rețetă rapidă de cartofi la cuptor în sos carbonara
Rețeta de cartofi la cuptor în sos carbonara este una simplă și ușor de pregătit când nu aveți mult timp la dispoziție. Este o rețetă simplă și gustoasă care va fi pe placul întregii familii.
Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de cartofi, parmezan, ouă, bacon și smântână precum și câteva condimente.
Ingrediente:
500 g cartofi albi
50 g parmezan ras
3 gălbenușuri de ou
180 g smântână
150 g cașcaval ras
75 g bacon
1 ardei roșu
o legătură pătrunjel proaspăt
sare și piper alb, după gust.
Mod de preparare:
Fierbem cartofii în apă sărată pentru aproximativ 15 minute, apoi scoatem cartofii din apă, lăsăm un pic să se răcească și îi decojim după care tăiem cartofii în cubulețe.
Amestecăm smântâna cu gălbenușurile, parmezanul și cașcavalul ras, potrivim de sare și piper.
Călim cubulețele de bacon timp de 2 minute, apoi adăugăm peste cartofi, procedăm la fel și cu ardeiul tocat mărunt. Amestecăm, apoi transferăm amestecul într-o tavă antiaderentă și turnăm și amestecul de smântână peste cartofi.
Presărăm și pătrunjelul spălat și tocat mărunt, apoi băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, și coacem timp de 25 de minute. Scoatem tava din cuptor, lăsăm cartofii să se răcească puțin, apoi putem servi.