Război total la UCB! Ce face rectorul Luminiţa Popescu desface Senatul universităţii
Răsturnare de situație la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Senatul UCB a aprobat o altă structură a anului universitar viitor față de cea stabilită deja de rectorul Luminiţa Popescu. Vor funcționa tot cinci facultăți și nu trei, prin comasare, așa cum a fost stabilit iniţial.
Conducerea UCB a luat o decizie în luna februarie în ceea ce privește reorganizarea facultăților. Atunci s-a decis ca Facultatea de Științe Economice să rămână sub forma actuală, iar restul să fie comasate. Facultatea de Inginerie și Dezvoltare Durabilă s-a unit cu Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, rezultând Facultatea de Științe Tehnice, Medicale și Comportamentale, iar Facultatea de Științe Juridice cu Facultatea de Științe ale Educației și Management Public, devenind Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică. Numai că lucrurile nu vor rămâne așa, garantează președintele Senatului UCB, Adrian Gorun.
„Nu se fac economii deloc”
La nivelul facultăților care urmau să fie desființate a fost organizat un referendum și profesorii titulari s-au opus acestor schimbări. În acest condiții, universitatea va avea tot cinci facultăți în anul universitar 2017-2018. „Rectorul a propus o structură prin care desființa două facultăți: Facultatea de Științe Juridice și cea de Științe Medicale și Comportamentale. Am analizat situația în Senat, pentru că au fost semnale de la studenți care au spus că s-au săturat să decidă pentru ei doar Popescu și Gorun. Atunci am spus să consultăm cele două comunități. Mai ales că înființarea și desființarea facultăților este o atribuțiune a Senatului”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.
Rectorul Luminița Popescu spunea că prin formula de trei facultăți urmau să fie făcute economii la buget, prin eliminarea a două posturi de decani și a unor posturi de secretar general. „Consider că nu se fac economii deloc. E un post de secretar de facultate care dispare, dar trebuie să pui prodecani. Nu poți să ai 17 specializări și să nu ai niciun prodecan. Și tot acolo ieși. Era vorba că apăreau posturi în plus”, a explicat președintele Senatului UCB.