Răducan, ilegal la Pandurii! Ciurel i-a semnat contractul
La câteva zile după ce instanțele de judecată au confirmat definitiv că fostul președinte Marin Condescu are de încasat, legal, de la Pandurii, circa un milion de euro, bani care i se cuveneau pentru perioada în care a condus clubul, judecătorii au stabilit că ultimul președinte pe care Pandurii l-a avut înainte de a intra în insolvență a fost ilegal în funcție.
Narcis Răducan a fost adus în fruntea echipei într-un moment în care foști șefi din administrația județeană și locală îl acuzau pe un alt fost președinte, Eugen Pîrvulescu, de trucarea unui meci cu U Cluj. Pîrvulescu a fost zburat de la club, deși ulterior s-a dovedit că nu a fost vorba de nici un blat. Locul lui a fost luat de Narcis Răducan, care în septembrie 2015 era numit președinte „permanent”, adică „pe viață”, la club.
Contestat de USMO
Decizia de numire a lui Răducan a fost făcută în condițiile în care statutul clubului prevedea clar că în Consiliul de Administrație pot fi membri doar reprezentanți ai asociaților, respectiv, CE Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Artego și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Era perioada în care Ion Călinoiu și Laurențiu Ciurel făceau orice doreau la club, mai ales că reușiseră să îndepărteze sindicatele miniere din structurile de conducere. USMO și-a recâștigat ulterior drepturile apelând la instanțele de judecată. Așa au ajuns sindicaliștii să conteste numirea lui Răducan la șefia Pandurilor, iar pentru asta au apelat tot la instanțele de judecată. Anul trecut Judecătoria Târgu Jiu le-a dat dreptate, iar acum Tribunalul Gorj a venit și a confirmat faptul că Răducan a fost ilegal în funcție. „Admite cererea formulată de petenta Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Anulează Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor Asociaţiei Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Tg-Jiu nr. 7/25.09.2015”, au decis magistrații prin sentință definitivă. Hotărârea anulată de instanță este cea prin care Răducan a fost adus la club ca președinte „pe viață”, fără să existe și votul USMO, ca membru în AGA de la Pandurii.
Răducan, pe picior mare. Clubul, în insolvenţă!
La finalul mandatului de președinte al lui Răducan, adică la începutul acestui an, clubul a intrat în insolvență, documentele contabile dovedind că banii echipei au fost risipite pe salarii uriașe, culmea fiind că jucătorii au plecat de la Pandurii cu lefurile neachitate. Narcis Răducan, în schimb, a avut venituri de 1,7 milioane lei, bani încasați în baza unui contract pe care i l-a semnat fostul manager privat de la CE Oltenia, Laurențiu Ciurel.
Fostul director nu avea însă nici un mandat din partea AGA pentru a semna de unul singur un astfel de contract, ceea ce îl poate aduce în situația de a fi tras la răspundere pentru suma încasată de Răducan, mai ales în contextul în care clubul e la un pas de faliment. „Sunt sigur că a fost o hotărâre AGA în spate. Nu am semnat eu așa, de capul meu”, explică Ciurel, deși o astfel de hotărâre nu a fost găsită la club. Contracte similare, care au permis câștiguri uriașe pentru apropiați din anturajul lui Ion Călinoiu și Laurențiu Ciurel, au mai avut și Dorin Ioana, de exemplu, cel care era reprezentantul CEO în structurile de conducere ale clubului. Un alt colaborator al celor doi, Ion Șolea, director pe vremea lui Narcis Răducan, a intrat în concediu medical de când situația financiară a clubului s-a înrăutățit, contractul său de circa 10.000 de lei lunar neputând fi suspendat în această perioadă.