Protestul procurorilor amână procese pe bandă rulantă

Procurorii procurorilor gorjeni determină instanțele să amâne procesele care nu sunt urgente pe bandă rulantă. Unul dintre exemple este și procesul în care este judecată o asistentă că a primit mită ca să elibereze adeverințe de vaccinare anti-Covid în fals. Alături de aceasta mai sunt judecați și alți gorjeni care ar fi dat sau intermediat șpaga. 

La termenul din această săptămână, magistrații Tribunalului Gorj au decis să amâne procesul pentru că nu este o cauză urgentă. Procurorii au anunțat că au suspendat activitatea și vor lua în calcul doar cazurile urgente.

„Faţă de neparticiparea reprezentantei Ministerului Public la judecarea cauzei, conform Hotărârii nr. 8/2023 a Adunării Generale a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj prin care s-a dispus suspendarea activităţii, cu excepţia cauzelor urgente, categorie în care prezenta cauză nu se încadrează, dispune amânarea judecării cauzei la data de 31.01.2024, ora 10:00, cu citarea martorilor”, e sentința magistraților gorjeni.

Nouă persoane sunt judecată în acest dosar de corupție. Potrivit anchetatorilor, asistenta medicală din Ionești ar fi cerut bani ca să arunce serul antiCovid în chiuvetă, dar să elibereze adeverințe de vaccinare în fals. Medicul de familie pentru care lucra habar n-avea de manevră. 

Vizualizări: 1,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: