Protest în fața Penitenciarului Târgu Jiu

Se anunță un nou episod de refuz de muncă suplimentară în fața Penitenciarului Târgu Jiu, mâine, 6 septembrie. Această acțiune face parte dintr-o serie de proteste declanșate de Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, în urma unor dispute și nemulțumiri cu privire la condițiile de muncă și drepturile salariale ale personalului din sistem.

„Deși reprezentanții Ministerului Justiției au anunțat că mișcarea de protest declanșată de Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar în data de 28 august 2023 a încetat, le comunicăm că nu am încetat nicio secundă refuzul muncii suplimentare. Vom continua lupta chiar dacă momentan suntem singuri.Suntem convinși că și ceilalți colegi ai noștri cred că aceasta este singura formă prin care reușim să ne câștigăm ceea ce trebuia să primim de mult. Nu mimăm și nu facem pași inapoi. Revendicările rămân aceleași Incercările de intimidare din unitățile unde am declanșat refuzul de muncă suplimentară nu fac decât să dovedească că avem dreptate.Dovada respectului arătat personalului din penitenciare în particular și colegilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională în general se dovedește a fi zero. Asta este recunoașterea efortului depus de marea majoritate a colegilor noștri. În luna septembrie vom menține refuzul efectuarii muncii suplimentare dacă revendicările noastre sunt ignorate, acțiunea urmând să fie susținută cu mitinguri în fața unităților Poliției Penitenciare. Toți cei responsabili vor trebui să identifice soluții alternative pentru misiunile de pază, escortare și supraveghere din penitenciare”, spun reprezentanţii sindicatului.

Membrii Sindicatului SOLIDARITATEA 2004 se vor aduna în fața penitenciarului și vor refuza să presteze muncă suplimentară. Este de așteptat ca cel puțin 40-50 de oameni să participe la acest protest, cerând astfel mai multă atenție și soluții din partea autorităților și a administrației penitenciarului în ceea ce privește problemele cu care se confruntă personalul din sistem.

Aceste acțiuni de protest au început pe 28 august 2023 și sunt menite să atragă atenția asupra problemelor precum condițiile de muncă, salarizarea și alte aspecte care afectează calitatea vieții și siguranța angajaților din sistemul penitenciar.
 

Vizualizări: 2,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: