Proiect inedit la Colegiul Naţional ”Spiru Haret” din Târgu Jiu
Colegiul Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu ar putea trece anul viitor printr-o schimbare radicală de imagine dacă proiectul realizat de profesorii și elevii de acolo ar primi finanțare de la o companie privată din sectorul petrolier. Proiectul vizează o îmbunătățire a curții liceului prin plantarea de arbuști și crearea unor foișoare de creație, de joacă și de lectură. Inițiatoarea proiectului este Georgeta Popescu, profesor de limba și literatura română în cadrul Colegiului Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu.
Cadrul didactic, alături de alți profesori și elevi din liceu, a gândit un proiect prin care ar urma să se creeze o barieră vegetală împotriva poluării. De asemenea, ar urma să fie amenajate colțurile anotimpurilor. ”Ne dorim în primul rând ecologizarea acestui spațiu și un design ambiental activ, care să le permită elevilor pe nivel de vârstă să-și petreacă un timp plăcut în curte școlii. Dorim să împrejmuim curtea, nu cea de la stradă, să împrejmuim cu o barieră vegetală care să limiteze poluarea. Dorim să amenajăm un spațiu de joacă pentru clasele primare, un spațiu de lectură și o scenă în aer liber. Curtea ne dorim să arate ca un veritabil parc cu zone cu plante perene și zone cu plante sezoniere, pe care le-am imaginat noi ca pe niște colțuri ale anotimpurilor”, a spus Georgeta Popescu, profesor de limba română în cadrul Colegiului Național ”Spiru Haret”.
Ecodesigne-CNSH, căci așa se numește proiectul, are un buget de cinci mii de euro și ar urma să fie implementat în maxim zece luni. Asta dacă primește finanțare de la OMV Petrom prin programul ”Țara lui Andrei”. Pentru șanse mai mari, proiectul are nevoie și de votul târgujienilor, fie ei părinți sau elevi. ”Proiectul puteți să-l analizați pe site-ul Țara lui Andrei și de asemena puteți să-l votați pentru că 30% din șansele proiectului se datorează voturilor pe care le vom primi”, a spus Georgeta Popescu, profesor de limba română.
Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi cei 1.494 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, cei 100 de profesori și cei 33 de salariați ai CNSH. Puteți vota pe http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiecte-inscrise-2016 până la data de 1 decembrie.