Procurorii, obligaţi să refacă ancheta în dosarul „Masa caldă”

Cei peste 20 de șefi și foști șefi din Complexul Energetic Oltenia ce activează în zona Motru au reușit să îi convingă pe judecători de necesitatea refacerii anchetei în dosarul în care au fost acuzați că au acordat masă caldă ilegal pentru sportivi ce activau la cluburile din oraș.

Judecătoria Craiova a dispus miercuri ca dosarul să revină la procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, aceștia având un termen pentru a reface rechizitoriul și a prezenta dovezi suplimentare cu care să își susțină acuzațiile formulate.
„Admite în parte excepțiile formulate de inculpații Olaru Daniel, Căciulan Marinela Ana, Dondera Ion, Giuranu Liviu, Gheorghescu Florentin Nicu, Ciorecan Alexandru, Râbu Vasile, Mezinca Mircea, Ogârlci Vasile, Burlan Daniel, Stelescu Nicolae, Ghiga Ion, Iovan Sorin, Caragea Mihai, SC Cazare Motru SA și Tatomir Valentin cu privire la actul de sesizare al instanței. Respinge restul excepțiilor ca nefondate. Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 3506/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în ceea ce priveşte: - descrierea în concret a faptelor care fac obiectul trimiterii în judecată cu indicarea numărului de acte materiale și a datei săvârşirii acestora pentru toţi inculpaţii în ceea ce privește infracțiunea prev. de art.295 alin.1C.pen. rap. la art.309 C.pen. cu aplic. art.35 alin.1 C.pen. - indicarea concretă a înscrisurilor apreciate ca false cu privire la toți inculpații în ceea ce privește infracțiunea prev. de art.322 C.pen, cu aplic. art.35 alin.1 C.pen. Conform art. 345 alin. 3 C.p.p., în termen de 5 zile de la comunicarea prezentei încheieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu va remedia neregularităţile constatate şi va comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului”, a decis instanța.
Ancheta din acest dosar vizează masa caldă pe care o serveau fotbaliștii de la Minerul Motru la cantinele minerilor, tot aici mâncând și sportivii de la secțiile de lupte și box. Ancheta a scos însă în evidență că șefii minerilor, implicați cel mai adesea în activități politice, se foloseau de faptul că masa sportivilor se făcea în baza unei înțelegeri cu administratorii cantinelor, nu în baza unui contract. Multe porții de mâncare au ajuns astfel la chermezele politicienilor din campaniile electorale. Un exemplu îl reprezintă o petrecere din noiembrie 2012, an electoral, în care 300 de membri și simpatizanți ai defunctei USL au fost invitați la masă. Atunci s-au decontat însă peste 1000 de porții de mâncare, explicația fiind că meniul fusese îmbunătățit prin decontarea unui număr suplimentar de porții considerate „normale”. Fapta s-a petrecut pe mandatul de director al lui Ciurel, care nu a fost vizat de procurori.

Vizualizări: 3,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: