Procurorii DIICOT, anchetă la Protecția Copilului. Tratament psihiatric după ureche

Situație gravă în centrele Protecției Copilului Gorj! Procurorii DIICOT anchetează modul în care copiii și bătrânii din trei centre ce aparțin DGASPC Gorj au primit medicamente. Sunt suspiciuni că acestora li s-ar fi administrat pastile psihotrope după ureche. Fără niciun fel de rețetă ori recomandare din partea unui specialist, aceștia ar fi primit medicamente care să-i liniștească. Regula este că aceste medicamente pot să fie administrate exclusiv în baza unei prescripții, iar tratamentul să fie monitorizat.

Cazul a fost sesizat de fostul director general, Dumitru Cotrună. Acesta ar fi făcut mai multe anchete interne în 2016, după ce a avut mai multe suspiciuni cu privire la modul în care beneficiarii primeau medicamentația. 

„Consiliului Județean i-a fost adus la cunoștință această sesizare încă din anul 2016. A fost făcută de domnul director Dumitru Cotrună. Compartimentul audit din cadrul Direcţiei a elaborat unele rapoarte în care s-au constatat nişte abateri în aplicarea standardelor aprobate prin Ordinul Ministrului în ceea ce priveşte depozitarea medicamentelor şi evidenţierea modului lor de administrare în concret. Au fost stabilite și aplicate sancțiuni în acest caz, dar pentru că situația a continuat la fel, suspiciunile au fost ridicate în continuare, au fost sesizate organele de Poliție”, a explicat Cristina Rădulea-Zamfirescu, secretarul județului Gorj.

Deși sesizarea a fost depusă acum doi ani, procurorii au cerut documente în vederea cercetărilor abia anul trecut. În ultimele luni, au fost audiați mai mulți angajați ai DGASPC Gorj. În principiu, sesizarea vizează trei centre: cel de la Dobrița și două de la Târgu Jiu – Complexul pentru Copilul în Dificultate și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Bîlteni”.

„Mi s-au solicitat anumite documente cu privire la acest caz, pe care le-am pus la dispoziţia organelor de cercetare. În sesizare erau semnalate aspecte de natură penală în procedura privind achiziţia, păstrarea şi distribuirea de medicamente cu conţinut stupefiant şi psihotrop la cele trei complexe de servicii. Medicamente cu conţinut stupefiant sunt administrate beneficiarilor în baza prescripţiei medicale date de medicul specialist. Nu știu să vă spun cantități ori persoane. Vă spun doar că sper să nu se fi greșit în acest caz. Dacă s-a greșit, evident că cei care au greșit vor răspunde”, a spus Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Vizualizări: 1,919

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: