Proba teoretică, greu de trecut de cei înscrişi la şcoala de şoferi

Proba teoretică reprezintă o adevărată provocare pentru candidaţii înscrişi la şcoala de şoferi. La nivelul judeţului Gorj, din ce în ce mai puţini cursanţi reuşesc să obţină un punctaj favorabil.

Autorităţile sunt de părere că dezinteresul şi lipsa unui minim de efort îşi spune cuvântul: "Dacă tu încerci de trei patru ori şi nu vrei să înveţi nimic, vii doar să vezi cum este... Prea puţini iau din prima sau a doua încercare, restul de la a patra în sus. De 16 ori să dai la sala, mi se pare foarte mult. Stau să mă gândesc cel care a dat de 16 ori şi ia a 17 a oară, oare ce mai ştie la proba practică. Trebuie depuse eforturi, să fie mult mai multă seriozitate, toţi merg pe premisa că o să înveţe ulterior", spunea comisarul Nicolae Dinoiu, şeful Serviciul de Permise și Înmatriculări Gorj, pentru TVR 1.

Unii cursanţi lasă totul în seama emoţiilor: "E a 5 a oară când dau. Mă programez din nou. Am tot făcut teste pe aplicaţie. Acasă mă descurc, fac 24-25 de puncte. Nu sţiu ce se întâmplă, poate doar de la emoţii".

Deşi nu multe sunt cazurile, unii dintre cei înscrişi reuşesc să obţină un punctaj favorabil din prima încercare: "Este prima oară când încerc şi am luat 24 de puncte. Nu am venit până nu m-am simţit pregătită. Am învăţat mai mult în ultima săptămână şi aşa am reuşit"

Vizualizări: 3,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: