Gorj: Autorități somate din cauza poluării cu praf pe un drum neasfaltat

Autoritățile locale din orașul Țicleni sunt puse în dificultate de un drum de pământ pe care încearcă de ani buni să-l modernizeze, însă nu primesc finanțare pe motiv că ”nu se prea justifică asfaltarea”. Drumul străbate o pădure și face legătura dintre Țicleni și comuna Aninoasa, iar reprezentații Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj au somat autoritățile să ia măsuri pentru modernizarea acestui tronson deoarece praful periclitează calitatea aerului din zonă. 

Este vorba de un drum de aproximativ șase kilometri care leagă satul Sterpoaia al comunei Aninoasa de orașul Țicleni. Acest tronson pare a fi mai degrabă un drum forestier folosit doar de câțiva cetățeni din Aninoasa care fac naveta zilnic la Țicleni, acolo unde își desfășoară activitatea.

”Este vorba de un drum comunal pe care de ani buni, an de an, eu și cu viceprimarul din Țicleni îl reparăm ca să poate fi folosit. Este un drum de pământ care trece printr-o pădure, nu sunt locuințe, dar este tranzitat de câțiva cetățeni din Aninoasa care au serviciu la Țicleni. Atunci când plouă drumul este impracticabil și acești navetiști sunt obligați să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la locul de muncă. Anul acest un cetățean din Țicleni a amenajat puțin drumul care se deteriorează la fiecare ploaia mai puternică”, a precizat primarul Radu Constantin din orașul Țicleni.

Edilul susține că a încercat ani la rând să modernizeze acest tronson de drum, dar fără rezultat. ”Cum v-am spus, anual, eu și viceprimarul cu banii noștri aducem utilaje să curățim drumul, le asigurăm combustibil la oameni, mâncare și ce mai trebuie. Am depus proiectul la CNI, la Ministerul Dezvoltării și de 8 ani mă chinuiesc să obțin finanțare.  Un proiectant ne-a sponsorizat și cu un studiu de fezabilitate, dar pe unde mergem cu proiectul ne spun că nu se prea justifică asfaltarea, că e mai mult drum forestier, nu sunt locuințe și așa mai departe. Am avea nevoie de 1.000.000 de lei”, a mai spus Radu Constantin. 

Încercând să asfalteze acest drum, autoritățile locale din orașul Țicleni s-au trezit și cu o somație de la Agenția pentru Protecția Mediului. ”Este un drum de pământ cum am spus, și vă dați seama că se face praf când trec mașini. Chiar dacă nu este foarte circulat , cei de la APM ne-au somat să găsim soluții cu acest drum și să-l modernizăm pentru că periclitează calitatea aerului din zonă. Este posibil să ne trezim și cu sancțiuni în timp ce alții ne spun că nu se justifică asfaltarea lui”.

Cu toate acestea, reprezentanții APM Gorj susțin că nu au făcut nicio somație pe acest subiect și că cel mai probabil primarul face o confuzie.

Vizualizări: 2,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: