Primele rezultate ale controalelor din Gorj. Amenzi de peste 227.000 lei!

De la tragicul eveniment de la Crevedia, în care mai multe explozii la o stație de GPL au avut consecințe devastatoare, autoritățile din județul Gorj au intensificat verificările la stațiile de GPL și de combustibili din zonă. O parte din rezultatul acestor inspecții au fost recent făcute publice.

Până în prezent, 42 de operatori economici și instituții publice au trecut prin riguroase verificări. O autorizație de funcționare a fost retrasă, iar activitatea a fost suspendată pentru alți trei operatori care nu se conformau standardelor de siguranță și de operare.

Subprefectul județului Gorj, Mihai Istrate, a dezvăluit că amenzi masive în valoare de peste 227.000 lei au fost aplicate acestor operatori și instituții care nu au respectat regulile de siguranță impuse. 

"Începând cu ziua imediat următoare, 31 august, deja comisiile s-au deplasat în teren. Am conceput această activitate de verificare și control pe operatorii economici grupați geografic. Până momentul la care discutăm au fost verificați toți operatorii și mijloacele de transport din municipiul Târgu Jiu. Începând de ieri, comisia mixtă se deplasează pe anumite trasee în funcție de zonele geografice și de situația pe care am cerut-o uat-urilor, precum și de statistica pe care o avem de la ISU, de la ISCIR şi de la vamă, astfel încât pot să vă spun că până ieri au fost controlate un număr de 42 de instituții publice sau operatori economici, din care operatorii economici 28 şi mijloace de transport 14. A fost angrenat un total efectiv de personal de la cele nouă instituții cu atribuții de control și anume 123 de efective în cele șase zile scurse de la începerea controlului. Pot să vă spun că a fost retrasă o autorizaţie de funcţionare și a fost suspendată activitatea a trei operatori economici din cei 42 verificați. Au fost stabilite 79 de sancțiuni contravenționale din care 50 de avertismente și 29 de amenzi în valoare de 227.500 lei. Din care pot să vă spun că ISU Gorj a dat cele mai multe sancțiuni un număr de 68, una de la IGPR, cinci de la ISCTR, patru de la Garda Națională de Mediu şi o amenda de la ISCIR", a transmis suprefectul într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: