Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Primarii se uită lung după banii necesari centrelor de vaccinare

Au trecut două săptămâni de când a început etapa a doua a vaccinării, dar primarii încă nu știu când le vor da banii celor care au fost implicați în campania de vaccinare în cadrul celor cinci centre comunitare. Guvernul a promis că va suporta cheltuielile cu personalul medical, dar până acum nu s-au făcut nici măcar contractele cu medicii, asistenții și registratorii care lucrează în centre.

Primarul din Târgu-Cărbunești, unde a fost deschis un centru în cadrul Clubului Pensionarilor, a făcut deja calculele. L-ar costa aproape 200 de mii de lei în fiecare lună centrul de vaccinare.

A încropit centrul cu mobilier din diverse instituții și cu personal din școli și primărie, instruit de angajați ai spitalului. “La o primă strigare, erau 5-6000 de lei pe zi doar plata cu personalul. Pe lună, te ducea la aproape 200 de mii de lei, în condițiile în care tu ai vrut să faci un lucru bun, să vii în întâmpinarea anumitor cerințe. Nu te obliga nimeni până la urmă. Puteam spune: Bă, tată, eu nu pot să fac la mine în localitate. Nu am locație, nu am nimic. Am încropit un astfel de centru la Clubul Pensionarilor. Am reușit să facem acele circuite, să dotăm cu frigider, cu mese”, a spus Dănuț Birău, primarul din Târgu-Cărbunești.

Acum așteaptă să primească și banii de la Guvern ca să poată plăti personalul implicat în campania de vaccinare. Asta mai ales că nici până acum nu a semnat vreun contract cu cei care vaccinează și oamenii au acumulat deja multe ore suplimentare pentru că muncesc și în weekend.

„Când trebuia să înceapă a doua etapă de vaccinare, a dat Guvernul Ordonanța de Urgență. Cei care vor lucra în centre pot fi detașați sau angajați pe baza unui contract. Spunea că vom primi bani pentru plata acestora, dar modelul de contract va apărea la 15 zile. Sunt 15 zile și acel model de contract nu a apărut. Eu am avut o situație fericită. Am apelat la spital și au fost delegați și medici, și registratori, și câțiva asistenți care au inițiat asistenții comunitari și pe cei de la cabinetele de medicină școlară să facă aceste vaccinuri. Se lucrează și în weekend și se acumulează foarte multe ore suplimentare. Conform legii, în 60 de zile, dacă nu poți să-i plătești, trebuie să dai liber la oameni. E o întreagă nebunie. Se vaccinează maxim 60 de oameni pe zi pe centru”, a mai spus Birău, la Radio Infinit.

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: