Primarii, bucuroși că nu se mai închide mineritul

Vestea că nu se va renunța prea curând la energia produsă pe cărbune nu îi bucură doar pe angajații Complexului Energetic Oltenia, ci și autoritățile locale din zonele unde există activitate minieră ori funcționează termocentrale.

Cum cărbunele este salvarea pentru ca statul să nu mai depindă de gazul rusesc, primarii din Gorj speră că vom vor vorbi chiar și de angajări în companie, și nu de concedieri.

Primarul din Cătunele s-a declarat bucuros de vestea că activitatea minieră nu va fi închisă prea curând. Este convins că, în continuare, cărbunele mai are viitor și poate ajuta țara să fie independentă energetic.

Florinel Țuilă speră ca producătorul de energie să facă și angajări. Spune că are oameni în comună care au depus de ani întregi cereri de angajare și vor să lucreze în sistem. "Ne bucură foarte mult. Nu trebuia să se fi renunțat la cărbune. Este o veste foarte bună. Cred ca regulile erau mai mult pentru România și pentru cei cu capul prea aplecat. Acum s a făcut dreptate. Situația aceasta face ca România sa aibă mai mult de câștigat. Este o veste foarte buna pentru tot Gorjul. În special, pentru comuna Cătunele. E posibil sa se redeschidă fronturile. Sunt tineri cu cereri depuse de ani de zile și așteaptă un loc de munca în CEO", a spus primarul din Cătunele.

Mai mult, primarul este convins că Uniunea Europeană va renunța la închiderea carierelor de cărbune, așa cum plănuise. "Și-au dat seama că distruseseră economia", a continuat primarul din Cătunele.

"Vor renunța la închiderea de cariere chiar dacă se va împacă Rusia cu Ucraina de maine. Și-au dat seama că n-au avut calculele făcute și distruseseră economia. Și-au dat seama de greșeală și este un motiv în plus pentru a reveni asupra masurilor proaste pe care le luaseră", a mai spus Țuilă, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: