Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Primăria Târgu Jiu pierde peste un milion de lei la buget

Eliminarea câtorva taxe de la 1 februarie va aduce un deficit de peste un milion de lei la bugetul municipiului Târgu Jiu. Șefa Direcției de Taxe și Impozite Locale, Mariana Budulan, spune că cei mai mulți bani se încasau din taxele de înmatriculare, dar și din taxele de examinare. Oricum, reprezentanţii primăriei au identificat deja câteva mijloace de compensare a sumelor pierdute la buget.

 Bugetul municipiului Târgu Jiu va fi în acest an mai mic cu până la un milion lei după ce, de la 1 februarie, vor fi eliminate o serie de taxe de către guvernanți. Sunt practic sume pe care reprezentanţii primăriei Târgu Jiu nu le mai ia în calcul la întocmirea bugetului din acest an. ”Afectează pentru că sunt sume pe care nu ne-am bazat în acest an pentru că ştiam de anularea acestor taxe, deci bugetul nostru se va derula pe parte de venituri cât și pe parte de cheltuieli cu sumele pe care ni le-am prevăzut din celelalte impozite și taxe, din clădiri, terenuri, mijloace de transport și alte taxe locale. Acești bani se depersonalizează intrând în buget, sunt folosiți pentru tot felul de cheltuieli curente cât și pentru cheltuieli de capital, sunt sume importante pentru bugetul nostru”, a spus Mariana Budulan, șefia Direcției de Taxe și Impozite Locale.

Printre taxele care aduceau cei mai mulți bani se numără cea de înmatriculare, până la 400.000 lei anual și cea de examinare. ”Suntem buget municipiu reședință de județ și încasam foarte mult din taxele de înmatriculare, erau sursa noastră indiferent de domiciliu persoanei, precum și din taxele de examinare”, a mai spus Mariana Budulan.

 De unde compensează

Pentru a compensa de undeva acești bani la buget, reprezentanţii primăriei Târgu Jiu au început deja să identifice noi surse. Este vorba de clădirile nerezidențiale cu destinație de spații comerciale care nu au fost până acum declarate. ”Ne vom descurca, găsim surse suplimentare, vom identifica clădiri care sunt încă nedeclarate, clădiri nerezidențiale cu destinație de spații comerciale pentru care contribuabilii n-au venit să declare începând cu 2016. Știm că este se impozitează cu o cotă mai mare de 0,5% față de 0,08% cât sunt clădirile rezidențiale. Deja sunt identificate mai multe astfel de clădiri și va trebui să găsim surse suplimentare”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: