Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Primăria Motru are de plătit sume uriașe. Către cine!

Primăria Motru are datorii de 1,6 milioane lei către Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru. Este vorba de sume restante privind contravaloarea subvențiilor la căldură acordate motrenilor, dar și datorii pentru apa caldă și încălzirea sediilor instituțiilor publice. Conducerea UATAA Motru spune că unitatea ar putea avea probleme, în vară, cu asigurarea apei calde pentru motreni, dacă primăria și ceilalți debitori nu își vor mai achita din datorii.

Uzina de termoficare are de recuperat de la motreni peste 20 de milioane de lei. Conducerea UATAA spune că Primăria Motru este restanțieră și că acest lucru ar putea crea probleme în ceea ce privește funcționarea uzinei pe perioada de vară. „Funcționarea pe mai departe a producerii de apă caldă menajeră va depinde strict de încasările de la populație, având în vedere că vara populația plătește foarte puțin, dar și de sprijinul financiar în ceea ce privește finanțele noastre, acordat de către Primăria Motru, având în vedere că Primăria Motru înregistrează la ora actuală datorii către UATAA de 1,6 milioane lei, subvenția plus încălzirea. Ne va fi greu să funcționăm, toată lumea cere banii în avans și vom fi în imposibilitatea să achiziționăm combustibil”, a declarat Eugen Corcoață, directorul UATAA Motru.

Primar Jianu: Voi cere sprijin

Şeful uzinei de termoficare a mai spus că așteaptă de la Primăria Motru alte 8 milioane de lei, suma necesară pentru stingerea pierderilor induse de sistem în ultimul an de activitate. Directorul uzinei a vorbit de un ordin al Guvernului, din 2014, prin care s-a oferit posibilitatea primăriilor să acorde sprijin în acest sens. 

Primarul Gigel Jianu susţine însă că din bugetul local nu vor putea fi stinse aceste debite și că va face demersuri pentru a obține banii necesari de la Guvern. „Bineînțeles că am făcut tot posibilul. Am obținut niște bani din care am plătit anticipat o cantitate de cărbune pe care să o folosească, să nu fie probleme până la sfârșitul lunii martie. Datoria noastră constă în subvenția pe care autoritatea locală o acordă locuitorilor și pe care sper să o obțin de la Ministerul Dezvoltării. Pentru că bugetul local nu permite absolut nimic în acest sens. Acum sunt la București și voi cere sprijin și din punctul acesta de vedere”, a explicat primarul din Motru. 

Uzina va sista furnizarea agentului termic la 31 martie, asta în situația în care motrenii nu vor solicita ca și după această dată să aibă căldură în casă. Urmează o săptămână de revizii, pentru trecerea la centrala folosită doar pentru producerea apei calde.

Vizualizări: 638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: