Primar din Gorj nemulțumit de salariile din administrație: Ar trebuie să taie din cheltuielile de la ministere

Primarul din comuna Bengești–Ciocadia se declară nemulțumit de salariile funcționarilor din primării dar și de salariu pe care-l primește lunar și care este același din 2019. Victor Geogia le cere guvernanților să nu mai mintă cetățenii spunând că au crescut lefurile aleșilor locali și dacă vor să facă reduceri la cheltuielile salariale, să înceapă din ministere și agenții.

Edilul din Bengești-Ciocadia susține că ar fi un dezastru dacă s-au reduce salariile la nivelul primăriilor.” Ar fi un dezastru dacă s-ar reduce salariile. Încă nu a venit nicio indicație în acest sens dar nu mă miră nimic. Am văzut că mereu se vorbește că au crescut salariile la primari. Eu i-au aceiași bani din 2019. Nu s-a pus un leu.  Așa că aș ruga guvernații să nu mai mintă populația. Suntem cu salarii vechi, de mizerie, având în vedere activitatea de la primărie. Sunt foarte nemulțumit că dacă plec la București sau Târgu-Jiu în interes de serviciu eu cheltui din buzunar. Noi nu avem dreptul la normă de hrană, la tichete la vouchere, așa că nu ni se dă tot ce spun guvernanții noștri”, a precizat Victor Geogia la Radio Infinit.

Primarul din Gorj recomandă ca reducerile cu cheltuielile salariale să înceapă din ministere și agenții. ”Nu știu ce vor să facă, dar ar trebui în primul rând să taie din cheltuielile bugetare de la ministere. Acolo e cel mai mult personal, s-au creat tot felul de agenții, sunt peste 200 de secretari de stat care nu prea au activitate. În primării e activitate destul de mare. Toate instituțiile deconcentrate ne trimit tot felul de situații, nu avem personal specializat pe toate domeniile, organigrama nu ne permite să facem angajări și tot așa. Sunt probleme și mereu apasă pedala pe primării fără să se gândească la faptul că sunt agenții care nu prea au activitate. Eu am fost la ministere și am văzut ce muncă e acolo”, a mai spus Victor Geogia.

Vizualizări: 3,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: