Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Primar: Avem de încasat de la populaţie peste 3 milioane lei

Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța, spune că primăria este într-o situaţie delicată, având de recuperat peste 3 milioane de lei de la cetăţeni. Mai bine de jumătate din sumă reprezintă amenzi de circulație neplătite. Autorităţile spun că nu pot să pună sechestru pe mașinile datornicilor pentru că multe dintre acestea sunt înscrise în străinătate. "Vor drumuri, vor apă, vor iluminat public. Cu ce, dacă ei nu își plătesc datoriile?", spune primarul Ion Stamatoiu.  

 Reporter: Cum staţi la Scoarţa la capitolul încasări taxe și impozite?

Ion Stamatoiu: Scoarța este o comună săracă. Bugetul primăriei este format din taxe și impozite. Dări pe care unii cetățeni rău-platnici nici nu le plătesc. Am ajuns ca la ora la care vorbim să avem neîncasați din anii trecuți 3,1 milioane de lei. Cu jumătate din această sumă am putea face ceva. Avem proiecte în derulare pe care trebuie să le susținem.

 Rep.: Nu puteți lua măsuri față de cetățenii care nu își plătesc dările?

I.S.: Facem acțiuni și ziua, și noaptea. Facem echipe de încasat în teren. Am fost în cartierul de romi acum două săptămâni, unde avem cele mai mari probleme. În timp cred că le-am devenit puțin antipatic lor, fiindcă le-am cerut acest lucru, să-și achite datoriile, să pot să asigur și eu iluminat public, utilitățile toate într-o localitate. Vor drumuri, vor apă, vor iluminat public. Cu ce, dacă ei nu își plătesc datoriile? Am reușit într-un caz. O persoană a venit și a plătit aproape 24 mii lei. A spus că a înţeles, avea nevoie de la primărie de niște documente și l-am condiționat și eu.

 Rep.: Totuși, este o sumă imensă. Nu s-au făcut demersuri în anii trecuți sau cum s-a ajuns în această situație?

I.S.: Marea majoritate a datoriilor provin din amenzi de circulație. Pot spune că în jur de 1.7 milioane sunt din amenzi de circulație. Sunt convins că Poliția își face datoria și sunt convins că aceste amenzi se dau pentru a-l îndrepta pe cel care încalcă legea. Nu se întâmplă acest lucru deoarece ia amenda astăzi, ia și mâine, dar nu vine să le plătească la primărie. Problema e alta. Noi avem cale de recuperare, să le facem executări, spre exemplu, pe mașini. Mașinile sunt înscrise în Suedia, în Germania, Portugalia. Poluează România și sunt înscrise acolo. Legea este greșită, mai ales acum după ce nu se mai plătește taxa de mediu. Cred că Parlamentul ar trebui să ia niște măsuri ca aceste mașini să fie oprite. Să se înscrie în țara noastră, fiindcă aici poluează.

 Rep.: Muncă în folosul comunității fac în schimbul acestor debite?

I.S.: Avem și la muncă în folosul comunității, dar puțini. I-am rugat să vină, să scape și ei de noi și noi de ei. De când sunt primar am avut 3 cazuri care au venit. Au venit, au făcut treabă, le-am șters datoriile. Dar nu vin. Nu avem ce să le facem.

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: