Prima rezoluție a acestui an: optăm pentru îndulcitori naturali, bio, în locul zahărului. Iată de ce!
Dacă ați ști cu adevărat ce se întâmplă în corpul vostru după ce consumații zahăr, poate că ați fi mai sceptici dată viitoare înainte de a-l adaugă în ceai sau cafea. Înainte de a pune încă un cub de zahăr în băutura preferată de dimineață. Zahărul rafinat este unul din inamicii tăcuți. Sub efectul de gust bun pe care îl are, vine cu efecte devastatoare pentru organism.
Mai întâi de toate, ar trebui să subliniem că produce dependență. Nu este imposibil, însă destul de provocator să ne dezobișnuim de el, mai ales în că toate produsele convenționale din comerț vom regăsi acest ingredient.
Știați că…
La ora actuală consumăm cu până la 50% mai mult zahăr decât în urmă cu 30 de ani?
Specialiștii recomandă ca doza zilnică de zahăr să nu depășească 5% din alimentația zilnică? Dar ce se întâmplă, de fapt? Prin consumul diverselor produse convenționale, din comerț, per total zahărul ajunge să fie de 20% din alimentația noastră.
Desigur că primul efect de după consumul de zahăr este cel de energizare, de euforie. Asta pentru că stimulează eliberarea rapidă de serotonină, hormon al fericirii. Însă, la scurt timp după, intervine și starea de moleșeală.
Responsabil de apariția diverselor boli, de la cele cardiovasculare la creșterea colesterolului, cel care întreține inflamația în organism, ar trebui consumat cu moderație sau chiar deloc. Din fericire, există indulcitori naturali bio pe care îi putem folosi cu succes.
Schimbă gustul preparatelor?
Este adevărat că va fi o diferență de gust la un desert dacă folosim zahăr sau dacă folosim în schimb pastă de curmale ori sirop de agave. Acest lucru nu înseamnă însă neapărat ceva de rău. Durează până când ne obișnuim cu alt tip de gust dulce. Pot fi încercați și alți îndulcitori, pentru a descoperi gustul care vă place mai mult. Clătitele pot fi delicioase, dacă sunt însoțite de sirop de arțar, iar la diversele compoziții de deserturi, poate fi încercat zahărul din flori de cocos. Sunt doar câteva din variantele disponibile online, ușor de comandat, de la BioCorner. Tot aici regăsim și sirop de rodii, sirop de agave, îndulcitor lichid din stevie, printre altele.
Astfel de înlocuitori ar putea fi oferiți și copiilor, de altfel cei mici sunt expuși riscului de a deveni dependenți de zahăr. Sunt tentați de dulciurile din comerț, poftesc la ce servesc colegii lor în colectivitate.
Avantajul produselor de la BioCorner este și faptul proveniența este controlată, fiind vorba de culturi ecologice, că ingredientele sunt atent selectate, vegane, fără alergeni, deci care respectă restricțiile alimentare. Veți găsi cu siguranță opțiuni cu care să vă faceți deserturile gustoase, fără compromis privind gustul final. Efortul de a alege un substitut al zahărului și mai ales de a alege îndulcitori bio va fi răsplătit cu starea de bine și lipsa de reacții inflamatorii - ceea ce adesea se întâmplă în cazul consumului de zahăr, mai ales la pacienții cu sensibilități și afecțiuni digestive.
Oferta completă o găsim la biocorner.ro, în cele două magazine fizice sau online.
Contact:
0737 55 66 22
comenzi@biocorner.ro
Sursă foto: freepik.com