Presiuni asupra medicilor de la SJU: Fac restul de gărzi, deşi depăşesc orele

Medicul Soare Claudiu acuză conducerea Spitalului Judeţen de Urgenţă Târgu Jiu că face presiuni asupra colegilor pentru a efectua gărzi, deşi depăşesc orele. 

Această presiune vine fără a li se aduce la cunoștință medicilor că există limite clare privind numărul de ore de gardă pe care le pot presta lunar - un aspect esențial pentru siguranța lor și a pacienților: "Se fac presiuni asupra colegilor de la secția cealaltă să facă restul de gărzi neacoperite, fără să li se spună că nu este admis să depășească 160 de ore de gardă pe lună", afirmă medicul Soare.

Claudiu Soare susţine faptul că nu doreşte să genereze un conflict care să vizeze blocarea activității spitalului sau să ducă la dezavantaje pentru pacienți. Mai degrabă, este o încercare de a asigura că regulile și standardele sunt respectate în mod adecvat pentru binele tuturor: "Dacă SJU ar respecta legea , ar fi avut graficul de gărzi întocmit și publicat pe site spre informarea corecta a cetățenilor. Dar nu se întâmpla așa pentru ca la noi la spital nu se respecta mai nimic. Am fost acuzați de către conducere ca ne dorim blocarea activității in spital . FALS. Am spus ca nu mai dorim sa ne asumam sa lucram in condiții incorecte și ca vom continua activitatea de urgenta chiar din ziua in care Spitalul împreuna cu Consiliul Județean isi asuma in scris aceste condiții de munca de care noi nu suntem raspunzatori".

Doctorul Soare spune că a anunţat Ministrul Sănătăţii pentru a soluţiona "diferenţele de păreri".

Contactată pentru un punct de vedere, conducerea SJU Târgu Jiu a transmis: "În prezent avem asigurată garda în specialitatea chirurgie generală până pe data de 07.09.2023, inclusiv. Luni vor fi reluate discuțiile cu medici din specialitatea chirurgie generală pentru completarea graficului de gardă pe luna septembrie".

Vizualizări: 2,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: