Prepară acasă lichior de căpșuni
Printre băuturile de vară care se pot prepara acasă în această perioadă se numără şi căpşunata, un lichior de căpşuni care vă va încânta oaspeţii. Nu necesită ingrediente greu de procurat iar căpşunile se găsesc acum din abundenţă.
Pentru această băutură de casă, numită căpșunată sau lichior de căpșuni aveţi nevoie doar de votcă şi căpşuni. Rezultatul va fi o băutură delicioasă și aromată.
Ingrediente:
500 g căpșuni
500 ml vodcă
300 g zahăr
1/2 lămâie
200 ml apă plată
Mod de preparare: Tăiem căpșunile în jumătate cu ajutorul unui cuţit şi le aşezăm într-un borcan. Pe deasupra, turnăm vodca şi adăugăm sucul de lămâie, apoi lăsăm borcanul într-un loc cald, timp de 7-10 zile. După acest interval de timp, scurgem sucul format, folosind o pânză de tifon. În căpșunile rămase, adăugăm zahăr și le lăsăm 3 zile.
După 3 zile, scurgem siropul obținut și îl amestecăm cu sucul obținut anterior. Lăsăm lichiorul într-un borcan 3-5 zile. În acest timp, lichiorul va deveni deschis la culoare, veți putea îndepărta resturile și apoi să-l filtrați.