Prefectul Popescu: Îmi pare rău că oamenii trec prin așa ceva, dar trebuie respectată legea. Update: Toate persoanele au fost relocate

Apar noi informații în cazul azilului situat în cartierul Șișești din municipiul Târgu Jiu. Autoritățile au descoperit că acesta a funcționat luni de zile fără documentația necesară. În tot acest timp nimeni nu s-a sesizat!

Potrivit prefectului județului Gorj, azilul în care traiau 27 de bătrâni funcționa, fără autorizațiile necesare, din luna aprilie a anului trecut. 

"Acest centru a fost descoperit după o solicitare de-a mea către IPJ Gorj, pentru a analiza din toate sursele pe care dânșii le au la dispoziție, orice astfel de centru social. Astăzi am fost informat despre acest centru. Am mobilizat toate forțele necesare. Legea trebuie aplicată fără ezitare. Ne pare rău pentru că oamenii trec prin așa ceva, nu este ușor, dar nu putem tolera existența unor astfel de centre, fără toate documentele legale", a declarat prefectul județului Gorj, Iulian Popescu. 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai afirmat că anchetele care au fost deschise vor lămuri întreaga situație. Până în momentul de față au fost descoperite două azile private care funcționau ilegal. În urma verificărilor, zeci de bătrâni au fost relocați din cauză că au fost găsiți locuind în condiții inumane. Unii dintre ei au fost preluați de familii, alții, fără rude, au fost internați în Spitalul Județean.

Update:

Toți cei 27 de beneficiari ai centrului de bătrâni identificat ca funcționând fără îndeplinirea condițiilor legale, au fost relocați. 

"- 7 au fost preluați de aparținători;

- 7 au fost relocați la Centrul de bătrâni Preajba;

- 13 au fost transportați la spital (4 Spitalul din Tg-Jiu, 7 Spitalul din Novaci, 1 Spitalul din Rovinari, 1 Spitalul din Tg-Cărbunești).

Pentru persoanele transportate la spital sau la Centrul de bătrâni Preajba, ISU Gorj a luat legătura cu aparținătorii și, fie s-au prezentat și i-au însoțit pe bătrâni, fie au fost informați despre locația în care au fost transportați bătrânii", au transmis reprezentanții Prefecturii Gorj. 

Vizualizări: 2,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: