Prefectul Florescu, nemulţumit de primarii care se dau singuri în judecată. Primar: N-am avut noroc!
Prefectul Ciprian Florescu nu găseşte normală practica ultimilor ani prin care unii primari din judeţ s-au dat singuri în judecată pentru a câştiga diverse sporuri salariale. Acesta spune că treaba edililor este cu totul alta în fruntea comunităţilor în care au fost aleşi, reacţia prefectului venind după ce a devenit public faptul că primarul de la Stejari s-a dat singur în judecată şi şi-a trimis diverse adrese prin care încerca să îi convingă pe judecători că merită un spor de dificultate de 50%.
„Dacă mă întrebaţi pe mine despre această situaţie, desigur că sună bizar, dar nu e o speţă singulară. Este o practică întâlnită la mai multe primării. Primarii se dau în judecată pe ei sau instituţiile pe care le conduc, ceea ce nu tocmai în regulă. Până la urmă, rolul lor este cu totul altul decât să se judece ei cu ei”, apreciază prefectul.
De altfel, Prefectura a intervenit şi în povestea de la Stejari, autorităţilor din această comună fiindu-le transmis un punct de vedere cu privire la sporul de 50% la care râvneau membrii Comisiei Locale de aplicare a legilor fondului funciar.
Primarul Robert Păiuşi spune că şi-a însuşit punctul de vedere al Prefecturii şi a renunţat la a mai încasa sporul respectiv, asta deşi predecesorul său în funcţie a primit acei bani în plus la leafă. În plus, alţi angajaţi ai Primăriei Stejari care sunt membri în comisia amintită au hotărâri judecătoreşti în baza cărora pot încasa sporul de dificultate. Edilul a decis însă că nici aceştia nu trebuie să mai primească bani în plus, deşi e conştient că oricând poate fi reclamat la instanţă şi obligat să achite acele sume de bani. El însă a pierdut procesul pe care şi l-a intentat singur, iar acum este bun de plată, adică trebuie să restituie banii înapoi.
„Ştiu că sună puţin haios că am corespondat eu cu mine, dar aceeaşi corespondenţă cred că au avut-o toţi primarii care s-au dat în judecată. Şi-au scris ei tot lor şi aşa am procedat şi eu, pentru că e cel mai simplu. Eu când am venit la primărie am procedat la fel cum a procedat cel care a fost înaintea mea. El avea hotărâre judecătorească şi a încasat aceşti bani fără probleme. Eu am avut mai puţin noroc în viaţă şi nu am câştigat la instanţă. Nu am încasat banii decât vreo câteva luni şi acum o să-i restitui. E vorba de vreo 5000 de lei pentru care am muncit pentru că veneam joia după terminarea programului şi stăteam la primărie cu toţi membrii comisiei pentru a analiza fiecare dosar în parte. Problema este că după ce eu am pierdut banii le-am spus şi celorlalţi membri din comisie că nu îi vor mai încasa nici ei. Dacă la mine nu e legal, nici la ei nu are cum să fie legal. Sunt însă unii care au hotărâri judecătoreşti în baza cărora au încasat acest spor şi nu exclud posibilitatea ca într-o zi să mă trezesc cu acţiune la instanţă că trebuie să plătesc acele sume. Sper să nu se ajungă până acolo”, afirmă primarul din Stejari.