Prefectul de Gorj comunică stadiul drumului expres, centurii Târgu Jiului și deschiderii Transalpinei

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a transmis vineri, în urma unor discuții cu reprezentanți ai Minsterului Transporturilor, dar și vizite la fața locului, stadiul unor investiții de infrastructură mare în județ. 

Joi a fost în Gorj secretarul de stat de la Transporturi, Ionel Irinel Scrioșteanu, anunță prefectul Popescu. Împreună cu acesta, prefectul a fost pe șantierul centurii Târgu Jiului, dar și pe Transalpina.  

„Infrastructura de transport în județul Gorj este un aspect critic pentru dezvoltarea economică și socială, de aceea ne-am bucurat de vizita de lucru a secretarului de stat din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - dl. Irinel Scrioșteanu.
Împreuna cu delegația Ministerului Transporturilor, cu senatorul Ion Iordache și cu reprezentanți ai regionalei CNAIR Craiova, prefectul județului Gorj, Iulian-Vasile Popescu, a vizitat mai multe șantiere și a recapitulat situația la zi a unor proiecte importante pentru județul nostru”, transmite prefectul.

În privința deschiderii șoselei Transalpina, prefectul Iulian Popescu a menționat că: ”Avem un angajament ferm din partea tuturor factorilor implicați cu privire la data deschiderii circulației pe cea mai înaltă șosea din țara noastră care, cel mai probabil, se va întâmpla vineri, 16 iunie 2023. De asemenea, în urmă cu 3 săptămâni s-au închis toate litigiile cu vechiul constructor ce trenau de foarte mulți ani, iar în acest moment CNAIR poate să intervină în mod substanțial la îmbunătățirea condițiilor de trafic de pe acest drum spectaculos. La finalul anului va fi pregătit un caiet de sarcini pentru o licitație de punere în siguranță a drumului”.

În ceea ce privește centura Municipiului Târgu Jiu, acesta spune că primii 12 kilometri vor fi puși în circulație în toamna acestui an. ”Un al doilea subiect extrem de important este stadiul lucrărilor pe centura Târgu Jiului. După vizita la fața locului și discuțiile cu reprezentanți ai constructorul și ai CNAIR, s-a constatat că lucrările sunt în întârziere, dar avem șanse foarte mari ca în octombrie să fie dați în circulație cel puțin 12 kilometri de pe două secțiuni din centura orașului. Termenul asumat de constructor, pentru finalizarea lucrării, este finalul anului”.

Legat de drumul expres expres Târgu Jiu - Craiova, Popescu spune că studiul de fezabilitate este aproape gata și există posibilitatea ca acest drum să intre în procedură de licitație pentru execuție la începutul lunii decembrie.

Săptămâna viitoare, prefectul Popescu va participa la o ședință de lucru pentru evaluarea stadiului forajelor necesare proiectului tehnic.
Preectul a transmis informații și despre drumul Scoarța - Pitești, unde litigiile în curs de soluționarea, așteptându-se de câteva luni motivarea instanței de judecată și consumarea tuturor căilor de atac.
De asemenea, prefectul județului a mai precizat că este interesat de reabilitarea tronsonului feroviar Filași - Simeria, care poate fi o oportunitate și o deschidere importantă pentru noi, ca județ.
Exiștă mai multe lucrări de îmbunătățire punctuale pe segmentul Filiași - Târgu Jiu, ce ar trebui finalizate anul acesta și care ar aduce o îmbunătățire a condițiilor de trafic si eliminarea unor restricții de viteză de pe acest segment.

Galerie foto



Vizualizări: 2,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: