Postul intermitent ajută la slăbit și este benefic pentru sănătate

Auzim tot mai des expresia post intermitent care nu are de a face cu postul cunoscut din sărbătorile religioase. Acest post, numit și fasting, este atunci când alternezi perioadele în care mănânci și perioadele în care te abții de la a mânca. 

Spre deosebire de anumite diete, postul intermitent nu înseamnă să te înfometezi, ci presupune o reducere a caloriilor pentru perioade scurte de timp.  

Scăderea în greutate funcționează diferit pentru fiecare, motiv pentru care există mai multe tipuri de post intermitent. Acestea variază în funcție de numărul de ore de fasting și aportul de calorii. 

În cadrul postului de 12 ore, o persoană alege o perioadă de 12 ore, în fiecare zi, în care se abține din a mânca. Postul de 12 ore poate determina organismul să-și transforme depozitele de grăsime în energie, lucru care ar trebui să încurajeze pierderea în greutate. Cel mai simplu mod de a face postul de 12 ore este prin includerea perioadei de somn în fereastra de post. 

Postul intermitent 14:10 implică abstinența de la mâncare timp de 14 ore și mâncarea într-o fereastră de 10 ore.  Este eficient pentru pierderea în greutate prin crearea unui deficit de calorii și promovarea cetozei (procesul metabolic prin care corpul trece de la arderea zaharurilor la arderea grăsimilor pentru a produce energie). 

Un post intermitent 16:8 presupune o fereastră de 8 ore pentru consumul de alimente și o perioadă de fasting de 16 ore. Beneficiile potențiale pot include pierderea în greutate, arderea grăsimilor și reducerea riscului unor boli.  

Acest tip de fasting nu este potrivit pentru toată lumea. Cei care doresc să urmeze fastingul intermitent 16:8 ar trebui să discute cu un medic sau un dietetician dacă au probleme de sănătate, înainte de a începe. 

Fastingul 18:6 este una dintre cele mai populare forme de post intermitent. În acest tip de post, este necesar să te abții de la mâncare timp de 18 ore și să mănânci în următoarele 6 ore.  

Acesta este asociat cu pierderea în greutate, sănătate intestinală, beneficii cognitive, inflamație mai scăzută și rezistență redusă la insulină.  

Vizualizări: 406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: