Popa: Am deranjat afacerea Casa de Cultură
Curtea de Apel Bucureşti a decis că social-democratul Valentin Popa, preşedintele CNSLR Fraţia, a fost colaborator al fostei Securităţi şi a făcut poliţie politică. Liderul sindical consideră că este vorba de o înscenare şi ca atare a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Popa mai spune ca totul i se trage de la scandalul legat de Casa de Cultură a Sindicatelor pentru că a încurcat afacerile cuiva.
Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia, a primit săptămâna trecută sentinţa Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a hotărât că acesta a fost colaborator al fostei Securităţi. Considerând că această instanţă nu a luat o decizie corectă, a făcut recurs, dar crede că va pierde şi spune că este decis să meargă la instanţele europene pentru a-şi dovedi nevinovăţia. “E o măsură incorectă, inclusiv maniera în care s-a procedat, nu s-a ţinut cont de argumentele pe care le-am adus acolo şi am contestat această decizie. Am făcut recurs, dar cum se mişcă lucrurile şi după cum îmi ajung la urechi tot felul de informaţii şi de ameninţări, se pare că şi la următoarea instanţă voi pierde. Dar slavă Domnului mai există şi curţi europene de justiţie!”, a declarat Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia.
Popa spune că i s-a făcut o înscenare şi că totul a pornit de la nişte afaceri pe care le-a stricat. „Este o înscenare! Are legătură cu politicul, cu viaţa sindicală, şi mai are legătură cu nişte afaceri locale, în Târgu Jiu, pe care am încercat eu să le stric şi am şi reuşit, se pare, am deranjat foarte tare. Există o legătură strânsă între ce mi se întâmplă acum şi afacerea cu Casa de Cultură a Sindicatelor”, a precizat liderul sindical.
CĂLINOIU SE DEZICE
Social-democratul Valentin Popa este şi consilier judeţean al PSD. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că Prefectura Gorj este cea care ar trebui să se sesizeze în legătură cu incompatibilitatea în care se află Valentin Popa. “Trebuie respectată legea, nu este atribuţia Consiliului Judeţean să ia măsuri cu unele aspecte legate de incompatibilităţi în cazul unor consilieri”, a declarat Călinoiu.
FUNCŢIE
Liderul sindical spune că nimeni nu-l poate schimba din funcţia de consilier. “Nici o lege din România nu-mi interzice să ocup această funcţie, poate doar una morală, dar atâta timp cât eu ştiu că nu am făcut absolut nimic. Am fost ales de către cetăţeni, iar ei vor trebui să hotărască. Sigur eu voi avea discuţii şi cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu preşedintele partidului, dacă cineva va considera că eu aduc prejudicii instituţiilor, nu va fi nicio problemă să mă dau la o parte“, a mai spus Popa.
AFACERE
Fundaţia Casa de Cultură şi CNSLR Frăţia sunt în conflict, aceştia disputându-şi Casa de Cultură a Sindicatelor. Mai mult, aceasta este în prag de faliment din cauza unor datorii de opt miliarde la Taxe şi Impozite, aceştia cerând insolvenţa.
PRECEDENT
Preşedintele Federaţiei Energetica, Ion Pisc Scrădeanu, este un alt lider sindical despre care CNSAS a dat informaţii că a colaborat cu Securitatea. Acesta a dat note informative despre colegii de serviciu de la IM Rovinari timp de mai mulţi ani, semnând cu numele conspirativ „Dragnea”.
„Am fost bun prieten cu un nepot de-al lui Ceauşescu, dar am refuzat să mă înscriu în Partidul Comunist. Asta m-a costat, evident. La armată m-au trimis să fac stagiul militar la Securitate, unde eram nevoit să semnez nişte hârtii, dar niciodată nu am turnat pe cineva, nu am spus ceva despre cineva pentru a-i face rău“
Valentin Popa