Poliţia Comunitară face „poliţie politică“
Candidaţii la alegerile parlamentare din Colegiul 6 Târgu Jiu se plâng se faptul că sunt urmăriţi de poliţiştii comunitari în acţiunile electorale. Candidaţii nu cred că aceştia doresc să le asigure o protecţie pe care nu le-a cerut-o nimeni, ci spun că mai degrabă au legătură cu faptul că activiştii PSD trec la câteva ore distanţă pe acelaşi traseu şi le rup afişele electorale.
Marcel Romanescu, candidatul PD-L pe Colegiul 6 la Camera Deputaţilor, a povestit ieri cum este însoţit permanent în acţiunile electorale de poliţişti comunitari. Însoţit, adică urmărit, după cum a precizat Romanescu. „La început mă urmăreau cu maşina, dar absolut pe tot traseul pe care îl parcurgeam. Pentru că am tot sesizat acest aspect, observ că de ieri mă urmăresc doi poliţişti comunitari pe jos“, a spus Romanescu. Acesta a adăugat, la modul ironic, că încearcă să găsească şi partea pozitivă din acţiunea poliţiştilor comunitari: „Probabil s-au gândit că voi fi parlamentar în următorii patru ani şi s-au gândit să-mi asigure protecţia. Glumesc, desigur. În realitate, nu pot să nu remarc faptul că la câteva ore după ce fac o acţiune electorală într-un cartier apar zeci de activişti PSD care pun afişe peste ale mele. Sunt cel puţin 300 de persoane care mi-au dat acceptul să lipesc afişe electorale pe porţile lor şi nu cred că mai am zece. Din păcate, că spun cu mâna pe inimă că cei de la PSD nu procedează corect şi sunt singurii care fac asta“.
Un alt politician care i-a acuzat de rele practici pe poliţiştii comunitari din Târgu Jiu este Nicolae Mischie, candidatul Partidului Socialist Român pe acelaşi colegiu 6 Târgu Jiu. Mischie spune că Poliţia Comunitară este folosită de PSD în scop electoral. „Poliţiştii comunitari sunt trimişi să rupă afişele altora şi să facă presiuni pe patronii de magazine să pună numai afişe cu Ponta şi Cârciumaru“, susţine Nicolae Mischie. Acesta critică faptul că toate staţiile de troleu sunt folosite de PSD pentru afişajul electoral. Şi Romanescu a făcut referire la faptul că mijloacele de transport ale Direcţiei de Servicii Comunale sunt „împodobite“ cu afişe PSD, în care Victor Ponta apare alături de primarul Cârciumaru. Având în vedere că DSC este direct subordonată primarului Cârciumaru, abuzul este evident, în opinia lui Romanescu.
Realizările lui Cârciumaru, obiective pentru Ponta
Un alt candidat de pe Colegiul 6 Târgu Jiu, liberalul Matei Nădrag, a făcut şi el referiri la felul în care Ponta se foloseşte de primarul Cârciumaru, dar şi de primărie. Astfel, Nădrag spune că în programul electoral al lui Ponta, distribuit prin Poştă tuturor locuitorilor municipiului Târgu Jiu, apar o serie de promisiuni mincinoase. „Ponta face referire la faptul că va ajuta la preluarea unui teren de la unitatea militară în vederea construirii de locuinţe sociale. În realitate, investiţia este deja prevăzută în programul primăriei, iar consiliul local şi-a dat acordul în acest sens încă de anul trecut. Ponta ar trebui să promită ceva ce nu s-a făcut“, este de părere Matei Nădrag.
Candidatul PNL a mai dat un exemplu de minciună marca Ponta. Astfel, în programul candidatului PSD apare intenţia lui Ponta de a aduce investitori care să facă un Mall la Târgu Jiu, pe Digul Jiului mai exact. În realitate, spune Nădrag, investitorii au venit de ceva vreme, au toate autorizaţiile de construcţie luate, au plătit şi taxele aferente de vreo zece miliarde pentru autorizaţii şi sunt pregătiţi să se apuce de construcţie. „Este vorba de investitori străini care au venit la Târgu Jiu fără să fie aduşi de primarul Cârciumaru, de Ponta sau de altcineva. Au venit, s-au apucat de treabă, iar acum se găsesc politicienii să îşi asume meritele. Cum poate să spună Ponta că îi va aduce el pe aceşti investitori, când eu am deja contract cu ei pentru închirierea unui spaţiu în acel Mall, pentru când va fi gata“, spune candidatul PNL, care este şi om de afaceri şi are o serie de spaţii comerciale în Târgu Jiu.
În concluzie, pentru a-l scoate pe Ponta parlamentar, instituţiile din subordinea primarului Cârciumaru se pretează la din ce în ce mai multe abuzuri. Candidaţii cer instituţiilor abilitate ale statului să se autosesizeze şi să le pună capăt în aceste două săptămâni care mai sunt până la scrutinul din 30 noiembrie, ceea ce este puţin probabil.