Pod construit cu indieni și pakistanezi, după ce lucrările au fost întrerupte mai bine de un an

Localnicii dintr-un sat din Gorj nu vor mai fi nevoiți să ocolească kilometri întregi pentru a ajunge în centrul comunei, asta când va fi gata podul peste râu. Vorbim de sătenii din Aluniș, comuna Căpreni, ei ocolind 8 kilometri ca să ajungă în comună. Coșmarul lor ar fi trebuit să se sfârșească mai demult, dar firma care trebuia să facă lucrarea a oprit activitatea mai bine de un an.

Singura cale de acces spre satul Aluniș este o punte suspendată și un drum ocolitor. Autoritățile au încercat să mai scurteze drumul localnicilor cu niște dale de beton puse în albia râului Amaradia, dar nu au reușit să rezolve probleme.

Au reușit să obțină fonduri prin PNDL 2 pentru construirea unui pod peste Amaradia care se pare că va fi gata în cele din urmă cu ajutorul indienilor și a pakistanezilor care muncesc de zor să termine investiția. ”Am primit o finanțare de 2, 6 milioane de lei pentru realizarea acestui pod. Firma care a câștigat licitația a început lucrările în 2020 când au forat și au bătut pilonii, după care mai bine de un an s-a mai lucrat nimic.  Constructorul a motivat că nu a avut muncitori cu care să continue lucrarea. Acum a venit cu o echipă de indieni și pakistanezi care lucrează foarte bine și repede. Cred că de această dată o să și finalizeze lucrarea”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Investiția este bine venită, nu doar pentru sătenii din Aluniș, dar și pentru ceilalți localnici din Căpreni care aveau terenuri de muncit peste râul Amaradia.  

Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: