Pîrvulescu: Trebuie să aibă bani pentru o majorare salarială. S-au lăudat că a fost un an bun

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia (CEO) solicită majorări salariale. În luna martie, vor fi negociate anumite clauze din contractul de muncă al salariaţilor CEO. Sindicatele asoicate FNME trebuie să vină cu solicitări care să fie discutate în cadrul şedinţei de pe 15 februarie.

 

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), spune că salariaţii din minerit trebuie să primească ceva în plus, date fiind condiţiile grele de muncă: „Aşteptările sunt mari pentru că ştiţi şi dumneavoastră cât au crescut preţurile, ştim foarte bine că există o muncă foarte grea, în special în cariere. Trebuie obligatoriu să se dea ceva în plus la colegii care lucrează în acele condiţii extraordinare din carieră. Am văzut că şi colegii din energie le-au scos în evidenţă şi sper să nu aibă nimic împotrivă ca aceşti colegi din carieră să primească ceva în plus”, a declarat Pîrvulescu într-un interviu la Radio Infinit.

În luna martie, vor fi negociate anumite clauze din contractul de muncă al salariaţilor CEO. Sindicatele asoicate FNME trebuie să vină cu solicitări care să fie discutate în cadrul şedinţei de pe 15 februarie: „Într-adevăr, în contractul colectiv de muncă avem stipulat un articol care spune că în luna martie a anului curent trebuie negociate anumite clauze din contractul colectiv de muncă, inclusiv chestiuni legate de salarizare, condiţii de muncă, concediu de odihnă şi din astea. La noi în federaţie s-a dat o dată limită, 15 februarie, ca sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, care sunt asociate la federaţie, să vină cu propuneri. Compania trebuie să aibă bani pentru o majorare salarială pentru că s-au lăudat că anul care a trecut a fost un an bun. Încă nu am centralizat, după ce toţi colegii din sindicatele asociate o să vină cu propuneri, ne vom întâlni după 15 februarie şi vom hotărî”, a mai adăugat președintele Federației Naționale Mine Energie.

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: