Piața închisă din Târgu Jiu, dată unui om de afaceri
Piața agroalimentară închisă din Târgu Jiu, ridicată de administrația locală din bani publici, va fi scoasă la licitație în vederea închirierii sau concesionării către privați. Clădirea a fost amenajată pentru ca producătorii și comercianții din Piața Centrală să-și vândă produsele în condiții optime, numai că aceștia nu au vrut niciodată să și mute tarabele, invocând diverse motive. În ultimii doi ani, piaţa a stat mai mult închisă.
Primăria municipiului Târgu Jiu a inaugurat în luna octombrie 2015 piața agroalimentară realizată lângă hala de carne. Investiția s-a ridicat la 2.4 milioane lei, bani alocați de la bugetul local. Încă de la punerea în funcțiune, clădirea nu a prezentat interes pentru comercianții și producătorii care își vând mărfurile în Piața Centrală. Unii au spus că nu pot căra pe scări marfa, alții că nu pleacă de la tarabe pentru că nu i-ar mai găsi clienții.
Primar: Trebuie să-i dăm o utilitate
Clădirea s-a și degradat de când stă închisă, spun autoritățile locale. „Mai sunt anumite reparații care trebuie făcute la clădirea respectivă și vrem să o scoatem la licitație, pentru concesionare sau pentru închiriere, în primul rând. E clar că în momentul de față trebuie să-i dăm o utilitate pentru că stă de ceva timp și e nevoie neapărat să-i dăm o utilitate. E o clădire bine poziționată, dar până în momentul de față nu a avut niciun fel de utilitate”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.
Lucrările sunt încă în garanție. Astfel, reparațiile ar urma să fie făcute de constructor sau de o altă societate în baza garanției de bună execuție. Municipalitatea speră ca anul acesta să scoată clădirea la licitație.
Investiţia trebuie amortizată
Piețele din Târgu Jiu sunt administrate de Edilitara Public SA a Consiliului Local. Directorul Alexandru Zaharia crede că această clădire ar trebui atribuită unui singur agent economic. „Activitate comercială s-ar putea face acolo, dacă tot este în piață. Un agent economic poate face la etaj laborator, jos cofetărie. Sus să facă tranșare de ceva, să vândă jos. Se poate găsi o variantă utilă, principalul este să producă bani, să fie amortizată investiția. Să vină un om de afaceri potent, care are bani să plătească. Chiria se ridică la o valoare destul de considerabilă”, afirmă șeful Edilitara Public.