Peste opt mii de cereri au ajuns la Casa de Pensii Gorj în câteva luni

Mii de foști și actuali angajați ai Complexului Energetic Oltenia au depus dosare la Casa de Pensii Gorj fie pentru recalcularea drepturilor, fie pentru a se pensiona. Funcționarii care se ocupă de dosare nu și-au mai luat concedii, spun reprezentanții instituției, pentru ca toate solicitările să fie analizate. Chiar și-așa, procesul merge greoi pentru că sunt circa 8.500 de dosare înregistrate în ultimele luni.

Din totalul cererilor depuse, aproximativ 1.500 sunt pentru cazuri noi. Mai exact, angajați care vor să iasă acum din câmpul muncii. Ei au avut prioritate. Dar nici dosarele lor nu au fost finalizate.

„La nivelul județului Gorj, până în prezent, s-au primit și înregistrat 8.500 de cereri. Avem circa 7.000 de cereri de recalculare și 1.500 de cereri de deschidere a drepturilor de pensii, cazuri noi. Prioritate au avut cazurile noi. Avem un grad de finalizare a cazurilor noi de 90%. Cele rămase au mici probleme pe partea de adeverințe, probleme care se vor soluționa”, a declarat Vasiliana Dafinescu, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Gorj.

Cât privește cererile pentru recalculare, aici lucrurile merg mai greu. Unele adeverințe care atestă lucrul în condiții deosebite nu au fost completate corect. Ca să nu mai pună oamenii pe drumuri, cei de la Casa de Pensii au luat legătura direct cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia ca să poată completa dosarele oamenilor și să le recalculeze drepturile în baza ultimelor modificări care au fost aduse Legii Pensiilor.

Vizualizări: 1,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: