Ministrul Energiei, după ce a picat înțelegerea cu Tinmar: E mai bine așa!

Ministrul Energiei reacționează după ce a picat parteneriatul între Complexul Energetic Oltenia și Tinmar Energy, cei care urmau să facă opt parcuri fotovoltaice și un grup energetic pe gaze naturale.

Adunarea Generală a Acționarilor nu a fost de acord cu acest parteneriat. Procedura va fi reluată, dar va fi accelerată, spune ministrul Virgil Popescu. El a mai declarat că oficialii de la CEO trebuie să caute alt partener pentru aceste investiții. "E mai bine așa", s-a rezumat a comenta Virgil Popescu.

Tinmar Energy fusese desemnat drept investitor selectat pentru patru parcuri fotovoltaice de putere instalată maximă totală de 280 MW și pentru un grup pe gaze la Turceni, de 475 MW. Tranzacția n-a fost aprobată de AGA.

"E mai bine așa", crede ministrul Energiei, fără să explice exact de ce spune asta.

"Era o asociere pentru 400 și ceva de megawatti, mai multe fotovoltaice. A fost o procedură transparentă. Singurul a fost Tinmar. E mai bine așa. Să caute CEO alt partener cu care să se asocieze. Urmează o nouă licitație accelerată ca să nu pierdem timp", a reacționat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Vizualizări: 2,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: