Pentru ei nu sunt fonduri. Sute de gorjeni riscă să petreacă sărbătorile fără bani în buzunare!

Situație fără precedent! Sute de gorjeni sunt în pericol să petreacă sărbătorile de iarnă fără salarii încasate. Este vorba despre însoțitorii persoanelor cu handicap pentru care Guvernul nu a mai găsit bani. Puși în această situație, primarii afirmă că sunt nevoiți să caute soluții „de avarie” pentru a le da acestor oameni, greu încercați de soartă, sumele cuvenite.

Toate speranțele primarilor erau într-o rectificare bugetară care să acopere necesarul de bani. Speranțele au fost zadarnice.

Eu vă confirm oficial că de când sunt eu primar, și sunt vreo 16 ani, că este pentru prima dată când suntem puși în situația la sfârșit de an să nu avem toți banii necesari pentru achitarea drepturilor salariale ale însoțitorilor persoanelor cu handicap. Toate primăriile din Gorj au primit doar jumătae din suma solicitată. Suntem puși în situația să încheiem un an bugetar nu tocmai bine tocmai pentru că sumele sunt insuficiente. Eu am și întrebat la Direcția Financiară Gorj dacă în perioada următoare se preconizează o altă rectificare, cu alte sume, care să asigure în totalitate necesarul. Mi s-a comunicat că aceasta este ultima rectificare. Acum, căutăm soluții pentru banii sunt insuficienți. Prin lege, noi, primăriile putem să asigurăm 10% din valoarea drepturilor salariale lunare, numai că nici noi, mai ales cei care nu avem agenți economici care să alimenteze bugetul, nu avem nici posbilitatea aceasta. Încercăm să găsim o soluție de avarie, să mai punem din bugetul local, cumva, astfel încât să putem ridica, vineri, salariile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap. (...) E fără precendent ce se întâmplă. Guvernul dă dovadă de neputință în această situație”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: