O firmă din Târgu Jiu salvează farmecul tâmplăriei clădirilor istorice. Are recunoaștere națională!

Autoritățile din Câmpulung inaugurează, joi, 21 decembrie, lucrările la una dintre cele mai importante clădiri din comunitate. Ministerul Justiției a alocat bani pentru schimbarea tâmplăriei Judecătoriei Câmpulung, un monument istoric emblematic, iar firma care a executat lucrările este DOMUS SRL, din Târgu Jiu.

Pentru rezultatul lucrărilor, compania condusă de târgujianul Ovidiu Pițian a fost felicitat de ministrul justiției, Alina Gorghiu. 


DOMUS SRL este deținută de familia Pițian, cu istoric de peste 100 de ani în prelucrarea lemnului și mai multe lucrări la clădiri istorice, prin care tâmplăria a fost salvată ori a fost reconstituită pentru a păstra autenticitatea vremii. 

Echipa este dedicată conservării și restaurării patrimoniului cultural, respectând cu strictețe standardele și normele în vigoare.

S.C. DOMUS SRL are o experiență în lucrări la monumente istorice de peste 30 de ani, deși a început cu producerea de ferestre, uși mobiler, amenajări interioare și exterioare, etc.

În lucrările de restaurare a monumentelor istorice, DOMUS pune un accent special pe tâmplăria interioară și exterioară. Fie că este vorba de ferestre, uși, balustrade sau alte elemente de tâmplărie, DOMUS restabilește frumusețea originală a acestora, utilizând lemnul masiv. 

Ovidiu Pițian, managerul DOMUS, are în portofoliu lucrări executate în mai multe orașe la clădiri precum: Palais Cais de Pierlas din Nice, Franța, Palatul Episcopal Româno Catolic din Oradea, Universitatea Națională de Apărare Carol I din București, Palatul de Justiție din Oradea, Hotelul Minerva din Craiova, Hotelul Palace din Govora, etc.

Galerie foto








Vizualizări: 2,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: