Pe site-ul regalfermierul.ro clientii gasesc solar Hobby Regal Fermierul 6x30

Fie ca vorbim de zone globale reci sau calde, de cativa ani incalzirea globala provoaca extreme meteorologice si conditii frecvente care au o influenta de anvergura asupra agriculturii, fermierilor si horticulturii din diferite zone.

De exemplu, daca fermierii au suferit in trecut de o singura furtuna de grindina, acum sunt loviti de mai multe furtuni de grindina. In schimb, in zonele in care fermierii obisnuiau sa cultive in caldura, plantele absorb mai multa radiatie, ceea ce provoaca insolatie.

Aceste fenomene obliga fermele sa treaca la culturi acoperite de tuneluri, sere si plase. In culturile de camp deschis s-a extins utilizarea foliilor de mulci, ceea ce ajuta, de asemenea, fermierii sa faca fata daunelor meteorologice si sa mentina recolte mari prin conservarea umiditatii solului.

Plasele de umbrire sunt utilizate in principal pentru deteriorarea culturilor cauzate de temperaturi ridicate. Plasele de umbrire sunt utilizate pe scara larga si previn raspandirea bolilor si a insectelor daunatoare. Dupa ce sunt acoperite vara, pot fi folosite pentru a bloca lumina, ploaia si pentru a hidrata si racori. Iarna si primavara, plasele pot pastra, de asemenea, de caldura. Deci cei care doresc plase de umbrire, dar si solar Hobby Regal Fermierul 6x30 pot intra pe site-ul regalfermierul.ro!

Scopul plasei de parasolar

Functia principala a plasei de parasolar este de a preveni soarele arzator, impactul furtunii, pericolul temperaturii ridicate, raspandirea bolilor si a insectelor daunatoare, in special pentru a preveni migrarea insectelor daunatoare.

Vara, aceasta plasa joaca rolul de a bloca lumina, de a feri de ploaia abundenta, de a hidrata si racori. Dupa acoperire, iarna si primavara, are si o anumita functie de conservare a caldurii si de umidificare. Plasa de parasolar este fabricata din polietilena (HDPE), polietilena de inalta densitate, PE, PB, PVC, materiale reciclate, materiale noi, polietilena propilena etc. ca materii prime. Dupa stabilizator UV si tratament anti-oxidare, are o rezistenta puternica la tractiune, are caracteristici de rezistenta la imbatranire, rezistenta la coroziune, rezistenta la radiatii si greutate redusa.

Protejarea culturilor si plantatiilor este unul dintre beneficiile majore oferite de plasele de umbra. Plasele de umbra ofera protectie impotriva daunatorilor si bolilor. Daunatorii se intampla sa distruga plantele, facandu-le inadecvate pentru uz uman. Exista o serie de boli, cum ar fi cancerul citricelor, petele frunzelor si multe alte afectiuni care apar frecvent la plante, care pot fi prevenite prin instalarea acestor plase de umbrire. In plus, plasele de umbrire ofera protectie fizica impotriva furtunii, grindinei, liliecilor, insectelor, animalelor de companie, rozatoarelor si chiar ciorilor.

Diferitele elemente atmosferice precum lumina, umiditatea, temperatura si nivelurile de dioxid de carbon pot fi controlate cu ajutorul acestor plase de umbrire, ajutand astfel la cresterea adecvata a plantelor.

Unul dintre cele mai importante beneficii oferite de plasele de umbrire este racirea. Plasele de umbrire asigura racirea prin transpiratie. In acelasi timp, plasele de umbrire controleaza si umiditatea, facand astfel ambianta potrivita in interiorul plaselor pentru cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a plantelor.

In timp ce plasele de umbrire au fost concepute initial in primul rand pentru a proteja culturile de elementele naturale, conform ultimelor cercetari, daca schimbati culoarea plaselor de umbrire in rosu, alb, galben sau perlat, aceasta afecteaza si calitatea fructelor si legumelor. Durata lor de valabilitate, dimensiunea lor, nivelul ecologic al culturilor dumneavoastra si durata procesului de coacere a produselor dumneavoastra.

Culorile mentionate mai sus ajuta la obtinerea rezultatelor dorite, deoarece va permit sa modelati lungimea de unda a radiatiei solare, tipul de iluminare solara, intensitatea acesteia, precum si modul de distributie a acesteia.

Plasa de culoare rosie ajuta la amanarea duratei de coacere a strugurilor si a altor fructe, in timp ce plasele de umbrire perlata si alba ajuta la accelerarea procesului de coacere. Cand a fost folosita o combinatie de culori in plasele de umbrire, diferite tipuri de fructe, cum ar fi piersici, mere, struguri, pere etc. au crescut semnificativ in dimensiune. In unele cazuri s-a observat ca atunci cand se folosea o combinatie de culori in plasele de umbrire, copacii si plantele consumau mult mai putina apa si culoarea fructelor devenea si ea mai atractiva.

Conform descoperirilor cercetarii, atunci cand s-a folosit plasa de umbra de culoare galbena, aceasta a ajutat la vindecarea infertilitatii plantelor si a ajutat, de asemenea, la intinerirea plantelor intr-o mare masura. In cadrul cercetarii, nuantele de culoare galbena au fost plasate peste podgorii care nu produceau prea multe fructe.

Densitatea (cunoscuta si ca „procent”) se refera la cantitatea de soare care nu patrunde in plasa. Legumele si fructele au nevoie in general de 30-60% si asta inseamna ca 30-60% lumina soarelui este blocata. Majoritatea legumelor se descurca bine sub 30% plasa de umbra, in special rosii, vinete si ardei capia si alte legume tolerante la caldura. Legumele cu frunze mai inchise la culoare, cum ar fi spanacul, si legumele sensibile, precum salata verde, se descurca bine sub 60% plasa de umbrire. Florile sunt adesea cultivate si sub 60%. Densitatea de 75-90% este cea mai buna pentru orhidee, palmieri, ferigi si plante iubitoare de umbra care necesita putina lumina solara.

Cele 5 culori comune sunt negru, alb, verde, albastru si rosu, desi exista multe altele. Fiecare are calitati si efecte diferite asupra cresterii plantelor. Culorile diferite manipuleaza spectrul luminii in moduri diferite prin filtrarea diferitelor parti ale spectrului. Acest lucru poate avea un efect benefic sau negativ, in functie de ceea ce necesita planta. Agricultorii care apeleaza la regalfermierul.ro beneficiaza de produse de calitate superioara si preturi fara concurenta!

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: