Paul: Ponta l-a pus pe Ciurel director la CEO pentru a avea controlul absolut

Deputata Andreea Paul, prim-vicepreşedinte la PDL, a explicat într-un interviu acordat Ziarului Pandurul care sunt soluţiile propuse de ei pentru Complexul Energetic Oltenia.  Ea a mai amintit de afacerile pe care le-au avut Dan Şova şi Victor Ponta la complexurile energetice şi spune că premierul Victor Ponta l-a numit pe Laurenţiu Ciurel director la CE Oltenia pentru a avea controlul absolut al companiei din Gorj. 

Reporter: Iohannis a reuşit să câştige la Rovinari şi Cîlnic, două zone miniere din Gorj. Care este mesajul ACL pentru cei 19.000 de salariaţi ai CE Oltenia?

Andreea Paul: ACL mulţumeşte tuturor românilor din Rovinari şi Cîlnic care au avut încredere în noi şi care ne-au sprijinit prin votul lor cu inima curată. În turul doi este important să ieşim la vot pentru a pune capăt imposturii, minciunii şi circului costisitor al PSD. Nu există armă mai puternică ca inima curată a gorjenilor. 

Consumul de PSD în CEO a dus complexul pe pierdere. Investiţiile în CEO sunt zero în execuţia bugetară pe primele 6 luni ale acestui an. Este inadmisibil să nu existe şuruburi, să se refolosească materiale uzate, să nu existe vaselină pentru rulmenţi în cadrul complexului. Se lucrează în condiţii improprii - mi-au dezvăluit angajaţii CEO. Înţeleg totodată că salariaţi ai CE Oltenia nu sunt evaluaţi profesional, ci după câţi membri de sindicate au fost ciupiţi dintr-o parte în alta. Este inadmisibilă încălcarea constantă a drepturilor angajaţilor si presiunile politice fără precedent exercitate asupra lor. Aceasta nu este normalitatea pe care ACL o vrea pentru mineri şi energeticieni. ACL poate reda demnitatea CEO prin profesionalism si depolitizare. 

Klaus Iohannis este alternativa la minciunile televizate şi promisiunile fără fond ale lui Ponta. Dacă Ponta era în stare să facă ceva pentru sectorul energetic, o făcea până acum. Aici îşi spun cuvântul incompetenţa şi nepăsarea lui Ponta si a echipei din jurul sau. Klaus Iohannis este omul lucrului bine făcut şi va transforma România intr-o ţară europeană şi civilizată, unde sectorul pe energie va fi adus la standarde europene, aşa cum Sibiul l-a transformat în capitala culturală europeană.

Rep.: Politizarea managementului CE Oltenia este doar unul dintre motivele pentru care complexul a avut în 6 luni pierderi de 200 de milioane de lei. Sunt şi alte motive, legate de prăbuşirea industriei şi de reglementările din piaţa de energie. Care sunt soluţiile economice ale ACL pentru sistemul energetic în general şi termoenergetic, în particular?

A.P.: ACL poate reda respectul şi profitul prin profesionalism şi depolitizare, repet, in activitatea complexului. Asta îşi doreşte ACL. Îşi doreşte investiţii în retehnologizare, regândirea mixului energetic, contribuţia specialiştilor cei mai buni din rândurile dumneavoastră la leadership-ul european în materie de energie. Energia pe cărbune este vitală în strategia energetică naţională, iar în acest moment nu există nicio strategie în guvernul lui Ponta.

România are nevoie de o economie în dezvoltare, nu de supravieţuire. România are nevoie de un stat partener, nu de un stat prădător prin taxe. Sectorul industriei a reintrat, în ultimii ani, în vizorul statelor europene ce doresc o creştere economică sănătoasă. Motivul? Industria a avut o rezistenţă sporită faţă de criză decât alte domenii. În România nu avem o strategie energetică integrată cu o strategie industrială inteligentă care să urmărească interesul naţional. 

ACL este adepta investiţiilor in retehnologizarea sistemelor de producţie a energiei, poate  crea locuri de muncă în domeniul energetic, poate îmbunătăţi securitatea energetica şi întări concurenţa. Energia trebuie să fie mai accesibilă pentru consumatori. Cum se pot toate acestea? Prin voinţa fermă de a asigura un sistem european de management al energiei. Prin facilitarea accesului oamenilor la sisteme mai performante şi la costuri mai mici ale energiei. Cât despre sistemul termoenergetic, cu toţii ştim ca se impun câteva masuri urgente de îmbunătăţire a serviciilor de termoficare, reducerea costurilor de exploatare şi emisiilor de CO2, sporirea eficienţei energetice, reducerea pierderilor de energie termică si, din nou, modernizarea sistemului de generare a căldurii. Susţin si o alta propunere pentru instalarea de substaţii de termoficare individuale pentru a permite consumatorului final să regleze energia termică în funcţie de necesităţi şi astfel să reducă risipa de energie. Aşadar, soluţii sunt, ne mai trebuie oamenii potriviţi pentru punerea lor in aplicare.

Rep.: PSD a reuşit să compromită ideea de management corporatist la companiile de stat. Mai credeţi în această soluţie, pe care PDL a iniţiat-o?

A.P.: Da, cred în această soluţie. Este singura soluţie viabilă pentru o bună funcţionare a companiilor de stat. Acestea trebuie reîmprospătate de către oameni care s-au dovedit competenţi în managementul companiilor şi care nu sunt implicaţi şi dependenţi politic. Instalarea din partea PSD a finilor, nepoţilor sau altor rude în cele mai înalte funcţii din companiile de stat trebuie oprită. PSD a falimentat România. Nu trebuie să uităm de eşecul de la RAAN, Oltchim, Aninoasa, CFR Marfa sau portul din Constanţa, ca sa dau doar câteva exemple grave.

Rep.: Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, susţine că a redus veniturile salariaţilor pentru a menţine locurile de muncă şi acuză ACL că va face concedieri şi va da complexul nemţilor dacă va câştiga Iohannis. Cum comentaţi?

A.P.: Minciună! ACL nu doreşte să facă concedieri sau să vândă complexul pe doi bani. E o altă manevră pur electorală, tipică PSD. Ponta l-a pus pe Ciurel în fruntea companiei, imediat după ce a primit funcţia de premier, pentru a avea controlul absolut. Ciurel este cel care a dus CEO pe pierdere. Ciurel este cel care a scăzut numărul angajaţilor CEO. S-au umplut de bani publici Victor Ponta şi Dan Şova, sub un contract de asistenţă juridică încheiat de compania de stat cu Casa de Avocatură Şova si sunt procese pe rolul instanţelor din acest punct de vedere. Miliardele de lei vechi au fost băgate de Ponta în propriul buzunar, în baza colaborării cu Casa de Avocatură Şova, realităţi care se regăsesc şi în declaraţiile de avere depuse în perioada respectivă. Însuşi premierul susţine că a câştigat, din activităţi de avocatură, 4,7 miliarde în 2007 şi 7,7 miliarde în 2008. Ei sunt cei care au căpuşat Complexul Energetic Oltenia.

ACL nu doreşte altceva decât dezvoltarea complexului, crearea de noi locuri de muncă, fără a fi politizat. ACL nu mai vrea oameni incompetenți. Este timpul pentru o nouă eră a normalităţii, pentru o Românie a lucrului bine făcut.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: