Pătrunjelul ajută la slăbit în dietele de vară

Pătrunjelul este o plantă aromatică specifică zonei noastre care este folosită mai ales într-o mulţime de mâncăruri. Nu multă lume îi acordă însă atenţia cuvenită atunci când îl vede pe farfurie şi cel mai adesea este dat la o parte şi nu e consumat. Pătrunjelul este cel mai adesea ignorat în alimentaţie, deşi vine la pachet cu o mulţime de beneficii atât pentru sănătate, cât şi pentru slăbit.

O dietă cu suc de pătrunjel te ajută să slăbeşti 4 kilograme în 7 zile şi ar putea transforma acest zarzavat aparent banal în alimentul-vedetă din farfuria ta! Fiind considerat de nutriţionişti un aliment-minune pentru sănătate, pătrunjelului ar trebui să îi acorzi mai multă atenţie în meniu şi mai mult spaţiu în farfuria ta.

Încărcat cu multiple vitamine şi minerale esenţiale pentru organism  precum A, B, C, K, fier şi potasiu,  pătrunjelul este o plantă cu efect puternic în eliminarea excesului ponderal din greutate. În plus, metoda de slăbit bazată pe pătrunjel este foarte sănătoasă şi hrănitoare şi nu expune organismul niciunui pericol.

Principalele efecte pe care pătrunjelul le are asupra organismului şi care ajută la slăbit sunt:

- are efect detoxifiant (este diuretic şi elimină toxinele);

- reduce pofta de mâncare şi combate senzaţia de foame;

- combate retenţia apei în organism;

- combate efectul de balonare;

- menţine echilibrul zahărului în sânge;

- combate fluctuaţiile în greutate.

Sucul de pătrunjel care detoxifiază şi slăbeşte se prepară astfel:

- 2 ceşti de pătrunjel tocat mărunt

- 3 linguri de suc de lămâie

- 1 măr tocat mărunt

- 1 tulpină de ţelină

- 2 ceşti de castraveţi tocaţi mărunt

- 1/4 lingură de pudră de ghimbir

- 2 ceşti de apă plată

Se pun toate ingredientele într-un blender şi se mixează până devin ca un  shake. Din aceste cantităţi iese suc cât pentru două porţii,  iar acesta se consumă pe parcursul unei zile.

Pe lângă miraculosul suc detoxifiant este important să introduci pătrunjelul în alimentaţia ta zilnică şi în alte moduri:

- introdu-l în salate de legume;

- adaugă pătrunjelul în omlete, sunt mult mai gustoase, săţioase şi hrănitoare;

- adaugă-l în supe de tot felul,  indiferent că sunt clasice sau creme;

- adaugă-l peste tot soiul de mâncăruri gătite - tocăniţe, fripturi cu sos, legume la cuptor etc.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: