Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Patru mineri de la Zegujani prinşi într-o perdea de fum în subteran

Şefii din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia au trecut ieri prin cele mai mari emoţii pe care le-au avut de la instalarea în funcţie, după ce în zorii zilei le-a fost adus la cunoştiinţă faptul că patru angajaţi de la mina Zegujani sunt prinşi în subteran. În mină avusese loc un incendiu, consecinţele lui nefiind însă atât de dramatice pe cât se anticipa iniţial, ci, mai degrabă, o lecţie pentru evitarea unor astfel de incidente pe viitor.
Lucrul cel mai important al zilei de ieri a fost că toţi cei patru mineri de la mina Zegujani, din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, au fost scoşi în viaţă din subteranul acesteia, după ce au rămas izolaţi în urma unui incendiu produs în interiorul minei. Focul şi fumul au fost semnalate în zorii zilei, în jurul orei 5.00, atunci când minerii trebuiau să îşi termine şutul şi să plece acasă. În subteran erau vreo 40 de ortaci, cei mai mulţi dintre ei reuşind să meargă spre gura minei, patru dintre ei fiind prinşi de perdeaua de fum, ei rămânând izolaţi acolo timp de câteva ore. Ion Bunceanu, Marius Mândreş, Gheorghe Cârşot şi Ion Sârbu au fost până la urmă norocoşi, putând spune că ieri s-au născut a doua oară. Directorul Exploatării miniere de subteran Motru, Paul Mergea spune că imediat în sprijinul celor 4 au venit salvatorii minieri, care sunt special antrenaţi pentru astfel de misiuni. Din fericire, în SNLO nu sunt dese astfel de incidente, precum în Valea Jiului, dar salvatorii au demonstrat ieri că sunt în formă şi pot să facă faţă unor astfel de provocări.

 Au ieşit "pe picioarele lor"

 În cele din urmă, ortacii au fost aduşi afară, ieşind din mină "pe picioarele lor", fără să necesite internarea la vreun spital. În sprijinul lor au venit însă echipele de salvatori minieri, care i-au ajutat pe aceştia cu măşti de oxigen. Incidentul a fost generat de un incendiu produs în subteranul minei, cauzele acestui incendiu fiind necunoscute deocamdată, directorul general al SNLO, Daniel Burlan, fiind convins că nu banda de cauciuc a ars. "Banda care transportă cărbune este ignifugă, deci nu are voie să creeze astfel de probleme. Eu înclin să cred că a fost un scurt circuit la un cablu de alimentare cu energie electrică. Va fi formată o comisie internă de anchetă şi cu siguranţă se vor găsi cauzele acestui incident", a menţionat Burlan.

 Prime pentru salvatori

 Directorul general a precizat că va propune premierea salvatorilor minieri care au reuşit să îi scoată teferi şi foarte repede la suprafaţă pe cei 4 mineri. "Puţini credeau că salvatorii vor reuşi să ajungă la ei şi să îi aducă fără probleme la gura minei. Au reuşit, îi felicit pentru că şi-au făcut datoria şi nu avem alte evenimente nedorite şi voi propune premierea lor pentru felul în care au intervenit", menţionează Burlan.
 În sprijinul ortacilor de la Zegujani au fost gata să intervină şi echipaje de salvatori din Valea Jiului, mai mulţi salvatori minieri de la Staţia Centrală de Salvare din Petroşani fiind chemaţi ieri dimineaţă să intervină la incendiul din mina Zegujani. În cele din urmă operaţiunea a fost anulată pentru că salvatorii de la Motru s-au descurcat singuri şi au reuşit să îşi ajute colegii. 
 Mina Zegujani aparţine de Exploatarea Minieră Motru, fiind situată în judeţul Mehedinţi, Inspectoratul Teritorial de Muncă din acest judeţ deschizând o anchetă proprie pentru investigarea incidentului de joi dimineaţa. Aceata este una dintre ultimele mine de suteran existente în Oltenia, fiind propusă pentru închidere în următorii ani.


Vizualizări: 448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: