Pasaj peste calea ferată. Investiție de 20 de milioane de euro!

O investiție de amploare se anunță la Craiova. CNI va investi 20 de milioane de euro într-un pasaj peste calea ferată din zona Bordei, un pasaj mult așteptat de șoferi.

La Craiova a demarat, în sfârșit, procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a pasajului Gârlești, primul pasaj peste calea ferată construit în capitala Olteniei, după Revoluție. Acesta va avea 360 de metri și va traversa calea ferată triplă București – Craiova – Timișoara. Licitația este derulată de Compania Națională de Investiții (CNI), valoarea estimată a lucrărilor fiind de 80,3 milioane de lei (fără TVA).

Conform Studiului de Fezabilitate premergător investiției, traseul proiectat se desfășoară perpendicular pe calea ferată magistrală București – Craiova, în lungul străzii Gârlești. Accesul către cartierul Bordei se face din bulevardul Decebal prin strada Gârlești, cu trecere peste calea ferată, iar prin rețeaua de străzi existentă asigură accesul către centura Craiova Nord, iar de aici se face legătura cu viitorul drum expres. Proiectantul a propus construirea unui pasaj suprateran hobanat, cu o lungime totală de 360 de metri.

Durata contractului este de 84 de luni – 24 de luni pentru execuție și 60 de luni garanția oferită. Ofertele sunt așteptate până la data de 12 noiembrie.

Pasajul Gârlești va rezolva problema traficului rutier a locuitorilor din zona Bordei a municipiului Craiova, prin crearea unui culoar de mobilitate către Centura de Nord și DEx12 Craiova – Pitești.

Vizualizări: 1,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: