Facturi uriașe pentru iluminatul public din comune

Facturile prea mari la energie electrică dau bătăi de cap autorităților locale. Primarii se plâng de faptul că plătesc prea mult și singura soluție ar fi parcurile de panouri fotovoltaice care să le asigure cheltuielile cu iluminatul public, dar și funcționarea instituțiilor publice.

Deși în majoritatea comunelor sistemele de iluminat public au fost modernizate, facturile continuă să fie mari.

"Facturile la energie electrică sunt în continuare mari. Noi avem iluminat public modern, l-am extins și pe drumurile naționale de poți merge noaptea cu farurile oprite, avem și sistemul de alimentare cu apă, și instituțiile publice. A venit ultima factură de 11.000 de lei. Am chemat firma care a montat lămpile de iluminat să facă ceva reglajele și să mai reducă din intensitatea becurilor după ora 23.00 și sperăm să mai scadă facturile. Acum să vedem ce o mai fi, dar sunt foarte mari!", a spus primarul din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia, Victor Georgia.

Probleme cu facturile la electricitate au și autoritățile locale din comuna Urdari, care au făcut și o sesizare la furnizor. Primarul din localitate speră să obțină bani pentru un parc de panouri fotovoltaice.

"Facturile sunt uriașe. Până acum plăteam undeva la 15.000 de lei, dar ne-a venit pe două luni 60.000 de lei. Am făcut sesizare la furnizor, că sigur este o greșeală. Ei spun că e consum mare la stația de alimentare cu apă. Păi consumă cât termocentrala? În condițiile astea îi dau foc. Eu cred că s-a greșit și sper să se remedieze, că nu am de unde să plătesc atât. Am depus și un proiect pentru un parc de panouri fotovoltaice care să ne asigure măcar consumul propriu. Sper să obțin finanțare, că în aceste condiții nu am altă șansă", a spus primarul Mihai Calotă.

Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: