Pandurii nu mai are unde se antrena. Terenul, închiriat!

Situaţia contractului de comodat pe care clubul Pandurii Târgu Jiu îl are cu Primăria Târgu Jiu în privinţa folosirii terenului de joc şi a celor de antrenament din incinta Complexului Sportiv Municipal este departe de a se fi finalizat. O Hotărâre de Consiliu Local a permis Direcţiei de Patrimoniu să scoată la închiriere terenul de antrenament al echipei Pandurii contra sumei de 180 de lei ora.

Disputele dintre Pandurii şi Primăria Târgu Jiu pe tema terenului de joc s-au mutat în weekend pe terenul de antrenament trei, cu iarbă naturală.

Jucătorii echipei Pandurii s-au antrenat sâmbătă dimineaţă după programul obişnuit, pe terenul trei, cel cu iarbă naturală. În timpul şedinţei de pregătire au venit la teren şi reprezentanţii echipei patronate de Nicolae Sarcină, ACS Viitorul, care doreau să se antreneze şi ei pe terenul pe care, de când s-a construit, s-au pregătit numai fotbaliştii de la Pandurii.

Deşi, oficial, primăria nu a anunţat că a scos la închiriere terenul de antrenament al echipei Pandurii, angajaţi din cadrul Direcţiei de Patrimoniu susţin că orice echipă poate închiria acest teren contra sumei de 180 de lei. Primăria a angajat foarte mult personal la stadion în ultimul an, dar nimeni nu a venit să anunțe Pandurii asupra faptului că ar mai fi programat un alt antrenament la aceeași oră.

Până acum nu s-a pus niciodată problema ca mai multe echipe să se antreneze pe terenul trei, ştiut fiind faptul că acesta a fost amenajat de clubul Pandurii, cu drenaj corespunzător şi însămânţat cu iarbă, după ce fusese lăsat mult timp neîngrijit, înainte ca Pandurii să promoveze în Liga 1.

ACS Viitorul, echipa mutată în toamna anului trecut să joace la Târgu Jiu, după ce anterior jucase la Severin, Oradea şi Petroşani, nu are însă bază de pregătire şi s-a apelat la această strategie de închiriere  pentru ca şi această echipă să se poată antrena în Târgu Jiu. ACS Viitorul s-a pregătit anul trecut lângă Oradea, la Sânmartin, pe baza de antrenamente a echipei Luceafărul Oradea, dar de la mutarea echipei la Târgu Jiu nu a avut o bază de pregătire, jucătorii pregătiţi până în acest sezon de Cristian Lupuţ, antrenându-se pe terenul echipei din Băleşti.

Grav este faptul că, pe un astfel de teren de dimensiuni reduse, cum este cel de antrenament de la Târgu Jiu, în pandemie, conform noilor reglementări primite de la Ministerul Sănătăţii şi Protocolului Medical transmis de FRF, se poate pregăti exclusiv o singură echipă, pentru a evita riscul de infectare. Dacă Consiliul Local a dat o hotărâre care prevede închirierea terenului de antrenament, cel mai probabil a dat-o înainte de apariţia pandemiei sau a reglementărilor actuale, altfel Direcţia de Sănătate Publică se poate sesiza şi poate verifica încălcarea protocolului.

Vizualizări: 1,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: