Pandurii nu a putut juca timp de şase ani pe propriul teren

Contractul de comodat dintre Pandurii şi Primăria Târgu Jiu ar putea fi prelungit cu perioada în care echipa de fotbal locală nu a putut evolua pe propriul teren,  2015 - 2019. Dacă se include şi perioada în care s-a amenajat noul teren cu iarbă naturală pe suprafaţă de nisip, 2010 – 2011, prelungirea ar putea fi chiar de şase ani.

Cei de la Pandurii sunt convinşi că prelungirea contractului de comodat se va realiza, ba mai mult, cred că vor primi şi bani din partea primăriei pentru investiţiile realizate de către Pandurii Târgu Jiu în stadion şi folosite de către alte echipe care evoluează acum pe noua arenă.

Pandurii este, încă din anul înfiinţării, 1962, echipa de fotbal care a reprezentat oraşul Târgu Jiu în diferite competiţii fotbalistice. Stadionul din Târgu Jiu a fost mereu casa celor de la Pandurii, locul în care echipa de fotbal a oraşului s-a pregătit şi a jucat în competiţiile oficiale.

Pentru oricine ar fi logic şi de la sine înţeles ca echipa oraşului să poată juca pe propriul teren, indiferent dacă ar exista sau nu acel contract de comodat care, iniţial a fost semnat doar pentru ca Pandurii Târgu Jiu să poată investi legal în baza sportivă. Din păcate, autorităţile locale ţin să se facă de râs la  nivel naţional, izgonind practic din stadion echipa pentru care acesta a fost construit.

Fostul preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu, e convins că nu se va ajunge până acolo şi că perioada contractului de comodat se va prelungi cu perioada în care echipa nu a putut benefica de propriile investiţii. „Noi suntem  convinşi că  perioada acestui contract va fi prelungită cu perioada în care s-au efectuat lucrări la stadion, dacă vor să mai întârzie e treaba dumnealor”, a spus Condescu, adăugând că s-au comis fapte penale atunci când s-a închiriat altor echipe terenul de joc, fără acordul echipei Pandurii, care avea încă acest teren în comodat: „Suntem convinşi că s-au făcut fapte penale, închiriind altor echipe, peste contractul de  comodat, şi fără acordul clubului, bunuri care aparţin clubului Pandurii. Dar se va demonstra în perioada următoare că există această posibilitate, să se plătească toate aceste investiţii pe care le-a făcut clubul Pandurii de-a lungul timpului. Pentru că, până la urmă, din taxele noastre, ale tuturor, s-a  realizat această investiţie, comunitatea locală nu a prea făcut nimic la stadion, a făcut doar Compania Naţională de Investiţii. Iar investiţiile clubului Pandurii nu au făcut parte din proiectul care a fost demarat în 2014 de către CNI”.

Pandurii a jucat constant, de la construirea stadionului actual, pe terenul pe care evoluează şi acum, cu mici perioade de absenţă, în care s-a jucat din diferite motive pe alte terenuri din Severin, Rovinari sau Motru. Dar de la revenirea în Liga 2 şi promovarea în prima ligă, Pandurii nu a mai părăsit propriul teren decât în cazuri de forţă majoră. Atunci când a refăcut terenul de joc şi a fost pus gazonul actual pe suprafaţă de nisip, în perioada 2010 – 2011, echipa a jucat pe terenul de la Severin, la fel ca şi atunci când s-au demarat lucrările la noul stadion. După retrogradarea în Liga 2 Pandurii s-au mutat la Motru şi apoi pe terenul sintetic de la Târgu Jiu.

În total, incluzând şi anul în care s-a refăcut gazonul de pe Municipal, cei de la Pandurii nu au beneficiat de propriul teren timp de şase ani, din perioada contractului de comodat semnat cu primăria.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: