Palatul lui Potârcă, vândut de Fisc cu 7.000 de euro

Fostul candidat la președinția României, Ninel Potârcă, a rămas cu datorii la Fisc de 20 de milioane de euro, după acuzațiile de evaziune.

Fiscul i-a pus sechestru pe avere, dar nu pare interesat să recupereze banii, ci doar să îi îmbogățească pe alții. Altfel nu se explică de ce a vândut o vilă din Târgu Jiu, evaluată la un milion de euro, cu doar șapte mii de euro.

Cumpărător ar fi un avocat din Craiova, specializat în a cumpărat pe nimic proprietăți de la Fiscul din Bănie. De altfel, există și un dosar penal cu privire la situații similare, dosar care bate pasul pe loc.

Ce-i drept, vorbim de proprietăți greu de vândut, palatul lui Potârcă fiind în cartierul Meteor, unde locuiește o comunitate de romi. Cel mai probabil, cel care a cumpărat palatul pe nimic va încerca să îl revândă familiei Potârcă, cu un câștig consistent.

Sunt mai mulți oameni de afaceri gorjeni și doljeni care au trecut prin experiențe similare. Până la urmă, cumpărătorul este de înțeles, a fost la licitație și a plătit cel mai mic preț posibil. Reprezentanții statului ar trebui însă să dea socoteală, pentru că la cursul ăsta, de șapte mii de euro la un milion, nu va ajunge niciodată să recupereze cele 20 de milioane de euro de la Potîrcă.

Cunoscut lider al etniei romilor, Ninel Potîrcă, spune că imobilul lui are curte și utilități comune cu cele ale fraților. Acesta speră că noul proprietar nu va dărâma palatul. „Pe acolo trebuie să intre, pe poarta asta comună, şi să intre cu noi aici... Păi dacă omul e proprietar aici, o să-i dăm voie, nu e problemă, dacă vine omul liniştit să doarmă, nu avem o problemă. Dacă vine să dărâme, innebunesc”, a spus Potîrcă la Pro TV.

În cartier mai sunt trei persoane ale căror locuinţe au fost vândute la executări silite. Şi acestea se plâng că imobilele ar fi fost cumpărate pentru câteva mii de euro de o persoană din Craiova, care, prin interpuşi, le-ar fi transmis foştilor proprietari că vor fi evacuaţi. (A.A.)

Vizualizări: 13,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: